
Aito amerikkalainen omenapiirakka syntyy voista, kanelista ja happamista omenoista, jotka piilotetaan meheväksi täytteeksi taikinakuoren sisään.
Amerikkalaistyylinen omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri ja suola. Pilko voi paloiksi jauhojen sekaan. Nypi taikina tasaiseksi, lisää loppuvaiheessa vesi. Älä vaivaa. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi muoviin käärittynä. Ota taikinasta 1/3 kanneksi ja kauli molemmat taikinapalat erikseen kahden leivinpaperin välilssä ohuiksi, pyöreiksi levyiksi.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat lohkoiksi. Pane pannulle omenalohkot, voi, hillosokeri ja mausteet. Purista päälle sitruunan mehu. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia ja ripottele päälle ohrajauhot. Paista vielä pari minuuttia ja nosta sivuun odottamaan.
- Nosta isompi taikinalevy voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirakkavuokaan ja kumoa päälle omenaseos. Nosta kansitaikinalevy peitoksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni toisiinsa. Rei’itä pinta haarukalla ja voitele kanamunalla. Paista 200 asteessa uunin alatasollakypsäksi eli noin 35 minuuttia.
Vinkki! Lisää täytteeseen esimerkiksi kuivattua viikunaa tai rusinoita.