Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Panu Pälviä

Aito amerikkalainen omenapiirakka syntyy voista, kanelista ja happamista omenoista, jotka piilotetaan meheväksi täytteeksi taikinakuoren sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 t + 30 min lepuutusaika
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalaistyylinen omenapiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoa
2
rkl
sokeria
ripaus
suolaa
125
g
kylmää voita
3
rkl
jääkylmää vettä
Täyte
7
keskikokoista omenaa, esimerkiksi kotimaisia tai granny smith
25
g
voita
1
dl
hillosokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
inkivääriä
1/2
sitruunan puristettu mehu
1 1/2
rkl
ohrajauhoa
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri ja suola. Pilko voi paloiksi jauhojen sekaan. Nypi taikina tasaiseksi, lisää loppuvaiheessa vesi. Älä vaivaa. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi muoviin käärittynä. Ota taikinasta 1/3 kanneksi ja kauli molemmat taikinapalat erikseen kahden leivinpaperin välilssä ohuiksi, pyöreiksi levyiksi.
  2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat lohkoiksi. Pane pannulle omenalohkot, voi, hillosokeri ja mausteet. Purista päälle sitruunan mehu. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia ja ripottele päälle ohrajauhot. Paista vielä pari minuuttia ja nosta sivuun odottamaan.
  3. Nosta isompi taikinalevy voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirakkavuokaan ja kumoa päälle omenaseos. Nosta kansitaikinalevy peitoksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni toisiinsa. Rei’itä pinta haarukalla ja voitele kanamunalla. Paista 200 asteessa uunin alatasollakypsäksi eli noin 35 minuuttia.

Vinkki! Lisää täytteeseen esimerkiksi kuivattua viikunaa tai rusinoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Jos rakastat yksinkertaista, mehevää ja mureaa raparperipeltipiirakkaa, tämä ohje on sinua varten. Kun mausteita on vienosti, raparperin ihana kesäinen maku pääsee pääosaan.

Tähän peltipiirakkaan uppoaa puoli kiloa raparperia. Suurin osa ohuiksi viipaleiksi leikatuista raparperinvarsista sekoitetaan valmiiksi taikinaan, minkä jälkeen seos levitetään pellille. Näin raparperit jakautuvat tasaisesti ja kypsyessään mehevöittävät pohjan.

Osansa piirakan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
20 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakka pellillä

Ainekset

200
g
voita tai margariinia
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
suolaa
2
dl
maitoa
500
g
raparperia (noin 1 l raparperipaloja)
Pinnalle
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä jäähtyneen voisulan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
  4. Huuhdo raparperit ja kuori ne ohuelti tarvittaessa. Leikkaa raparperit poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita reilu puolet raparperista taikinaan. 
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Ripottele päälle loput raparperinpalat ja sokeri.
  6. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Paloittele hieman jäähtyneenä ja tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)