Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mummolatyylinen kerroskiisseli yhdistää kermaisen maitokerroksen ja raikkaat appelsiinit. Annostele laseihin ja lusikoi jääkylmänä.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kerroskiisseli

Ainekset

Maitokiisseli
5
dl
täysmaitoa
3
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Appelsiinikiisseli
4
dl
appelsiinitäysmehua
2
rkl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
(2
tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna)
1-2
luomuappelsiinia
Pinnalle
1
rkl
sokeria
luomuappelsiinin kuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maitokiisseli. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä kiisseliä kolme minuuttia. Kaada se kulhoon ja ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista sitten appelsiinikiisseli. Mittaa appelsiinimehu, perunajauhot, sokeri ja halutessasi appelsiinikuoriraaste kattilaan. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna sitten kiehuvaksi puuhaarukalla sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila sitten liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
  3. Kuori appelsiini veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää ne appelsiinikiisseliin (jätä halutessasi osa hedelmälohkoista kerroskiisselien pinnalle).
  4. Lusikoi kiisseleitä kerroksittain laseihin. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

 

Vinkki! Voit keittää kiisselin myös pohjaanpalamattomaan Kiehu-maitojuomaan. Varaa kiisseleihin eri tärkkelykset: maissitärkkelys tekee maitokiisselistä herkullisen lohkeavaa, perunajauhot taas appelsiinikiisselistä kauniin kirkasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimakkara saa seurakseen mehevää bataattia ja rapeaksi paahtuneita kikherneitä, jolloin makkaraa tarvitaan vain vähän makua antamaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkarabataatit

Ainekset

1
iso bataatti
1
tl
suolaa
100
g
maustettua tuorejuustoa, esim. paprika-chili
100
g
grillimakkaraa
1
tlk/290 g
kikherneitä
1
rkl
öljyä
rouhittua mustapippuria
5
dl
villirucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Levitä bataattien päälle tuorejuustoa.
  2. Viipaloi grillimakkarat ja levitä bataattien päälle. Huuhtele tölkkikikherneet lävikössä. Sekoita kikherneet, öljy ja ½ tl suolaa ja ripaus pippuria kulhossa. Huuhtele rucola.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa bataatteja ja makkaroita 15 minuuttia. Lisää päälle kikherneseos ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää päälle rucolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)