Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurttikaarna on lapsille suunnattu terveellinen jääherkku, josta syntyy pienellä muokkauksella aikuisillekin maistuva viilentäjä. Laitetaan kuorrutteeksi kinuskikastiketta, ripotellaan päälle suolamanteleita ja elokuun kunniaksi kotimaisia punaisia marjoja.

Reseptiä voi muokata omaan makuun ja sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Maapähkinävoi, suolatikut ja suklaa ovat koukuttava yhdistelmä, kuten myös suolaamattomat pistaasit mustikoiden ja sitruunatahnan kanssa.

Jogurttikaarnan voi paloitella pakastuspussiin odottamaan. Parhaimmillaan kaarnapalat ovat muutaman minuutin sulatuksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäädytys 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty jogurttikaarna

Ainekset

600
g
turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
dl
kinuskikastiketta (esim. dulce de lecheä)
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
punaherukoita
2–3
dl
kotimaisia vadelmia
1
dl
suolattuja manteleita
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi pakastimeen mahtuvalle uunipellille tai leikkuulaudalle.

  2. Sekoita jogurtti, 3 ruokalusikallista kinuskikastiketta ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä seos leivinpaperille noin 1 cm:n kerrokseksi. Valuta loput kinuskista päälle nokareiksi ja levitä lusikalla raidoiksi.

  3. Paina marjat jogurttilevyn pintaan. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele ne jogurtin pinnalle. Lisää halutessasi muutama hiutale sormisuolaa.

  4. Peitä pelti foliolla ja laita pakastimeen 4 tunniksi tai yön yli. Murra jäätynyt levy paloiksi ja tarjoa heti tai säilö pakastuspussiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Sveitsiläisen marengin tapaan valmistetut suklaiset marengit ovat koostumukseltaan ihanan tasaisia. Maltillinen lämpö jo vatkatessa ehkäisee marengin lässähtämistä, kun suklaa lisätään joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 isoa tai 15 pientä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamarengit

Ainekset

3
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria
30
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Aloita marengin valmistaminen erottelemalla valkuaiset keltuaisista puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Kulhoksi sopii metallinen tai lasinen kulho, joka kestää lämpöä.
  2. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri.

  3. Laita kattilaan hieman vettä. Kiehauta vesi. Aseta kulho kattilan päälle niin, että vesi ei koske kattilan pohjaa. Anna veden poreilla hiljalleen. Sekoita samalla valkuais-sokeriseosta ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on kädenlämpöä reilusti lämpimämpää. Tämä vie viitisen minuuttia.

  4. Nosta kulho pois vesihauteesta, kuivaa kulhon pohja ja kaada seos yleiskoneen kulhoon. Voit vatkata marengin myös sähkövatkaimella.

  5. Vatkaa seosta, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

  6. Sillä aikaa kun marenki vatkautuu, pilko suklaa puhtaaseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.

  7. Sekoita suklaa varovaisesti marengin joukkoon. Mitä vähemmän maltat sekoittaa, sitä tummemmat raidat saat aikaiseksi.

  8. Nostele marenkeja lusikalla leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisiksi keoiksi.

  9. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa parisen tuntia. Käännä uunin lämpö pois ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin kunnes ne ovat täysin jäähtyneitä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makeahkot kurpitsat sopivat jälkiruokaankin. Tässä kurpitsa maustetaan appelsiinilla ja kanelilla jouluiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu kurpitsa

Ainekset

600
g
kurpitsaa ilman kuorta
1
appelsiini
1
pss (500 g)
fariinisokeria
7
dl
vettä
4
kanelitankoa
1
dl
murskattuja pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
kondensoitua maitoa, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa paloiksi.
  2. Pese appelsiini hyvin. Leikkaa kuoren ohut oranssi kerros talteen. Purista mehu. Laita kuoriviipaleet ja mehu kattilaan veden, sokerin ja kanelitankojen kanssa. Kiehauta seos.
  3. Lisää kurpitsat kattilaan. Keitä miedohkolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  4. Ota kurpitsa pois kattilasta ja laita tarjoiluvadille. Kiehuta seosta kattilassa, kunnes se muuttuu siirappimaisen paksuksi. Huomioi, että siirappi muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
  5. Valuta siirappia kurpitsoille. Tarjoa kondensoidun maidon tai jäätelön kanssa. Ripottele päälle pähkinää ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (0)