Jogurttikaarna on lapsille suunnattu terveellinen jääherkku, josta syntyy pienellä muokkauksella aikuisillekin maistuva viilentäjä. Laitetaan kuorrutteeksi kinuskikastiketta, ripotellaan päälle suolamanteleita ja elokuun kunniaksi kotimaisia punaisia marjoja.
Reseptiä voi muokata omaan makuun ja sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Maapähkinävoi, suolatikut ja suklaa ovat koukuttava yhdistelmä, kuten myös suolaamattomat pistaasit mustikoiden ja sitruunatahnan kanssa.
Jogurttikaarnan voi paloitella pakastuspussiin odottamaan. Parhaimmillaan kaarnapalat ovat muutaman minuutin sulatuksen jälkeen.
Jäädytetty jogurttikaarna
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita leivinpaperi pakastimeen mahtuvalle uunipellille tai leikkuulaudalle.
-
Sekoita jogurtti, 3 ruokalusikallista kinuskikastiketta ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä seos leivinpaperille noin 1 cm:n kerrokseksi. Valuta loput kinuskista päälle nokareiksi ja levitä lusikalla raidoiksi.
-
Paina marjat jogurttilevyn pintaan. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele ne jogurtin pinnalle. Lisää halutessasi muutama hiutale sormisuolaa.
-
Peitä pelti foliolla ja laita pakastimeen 4 tunniksi tai yön yli. Murra jäätynyt levy paloiksi ja tarjoa heti tai säilö pakastuspussiin.