Me Naiset on lisännyt 1466 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pumpulinpehmeässä vegaanisessa herkussa on kaksi kerrosta: puolet avokadopirtelöä, loput banaanipirtelöä. Juoma viimeistellään kermavaahtokeolla ja suklaakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min

Avokado-banaanipirtelö

Ainekset

Avokadoseos
2
avokadoa
3
dl
vegaanista vaniljajäätelöä
1
dl
kauramaitoa
Banaaniseos
2
banaania
3
dl
vegaanista vaniljajäätelöä
1
dl
kauramaitoa
Pinnalle
1
dl
kauravispiä
Suklaakastike
2
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
sokeria
ripaus vaniljasokeria
½
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota kauravispi.
  2. Sekoita suklaakastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi.
  3. Mittaa avokadoseoksen aineet toiseen kulhoon ja banaaniseoksen aineet toiseen kulhoon. Soseuta ensin banaaniseos sauvasekoittimella pirtelöksi ja tee sitten sama avokadoseokselle. Täytä lasista ensin puolet avokadoseoksella, sitten loput banaaniseoksella. Koristele pirtelön pinta kermavaahdolla ja suklaakastikkeella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2913 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Pähkinäisen makuinen tahinikastike komppaa hienosti makeaksi paahtunutta myskikurpitsaa ja punasipulia. Rakennetta tuovat öljyssä paistetut auringonkukansiemenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu myskikurpitsa ja tahinikastike

Ainekset

1
kg
myskikurpitsaa
2
punasipulia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
1
pieni valkosipulinkynsi
1
sitruuna
rkl
vaaleaa tahinia
3–5
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
tl
oliiviöljyä
¼
ruukku lehtipersiljaa
1
rkl
zaatar-mausteseosta
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Huuhtele kurpitsa ja halkaise se tukevalla veitsellä pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla. Viipaloi myskikurpitsa kuorineen. Kuori ja lohko sipulit kuuteen osaan.

  3. Sekoita isossa kulhossa keskenään kurpitsaviipaleet, sipulit, öljy, suola sekä pippuri.

  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25–30  minuuttia. Tarkkaile punasipulin kypsyyttä, ettei se pala.

  5. Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kulhoon. Purista sitruunasta mehua 1½ rkl. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Koostumuksen tulisi olla juoksevan hunajan tapaista, joten lisää vettä tarvittaessa.

  6. Paista auringonkukansiemeniä tilkassa öljyä. Hienonna lehtipersilja.

  7. Laita kypsät kasvikset tarjoiluvadille. Valuta tahinikastiketta pinnalle ja mausta zaatarilla, suolalla sekä mustapippurilla. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet ja persilja.

Vinkki Auringonkukansiementen tilalla voit käyttää pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2913 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Panzanellaan uppoavat sujuvasti leivänkannikatkin. Grillilämpimät kasvikset ja paahtunut leipä imevät kastikkeen maut nopeasti itseensä, joten maustumisaikaa ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu panzanella

Ainekset

6
tomaattia
4
aprikoosia
2
suippopaprikaa
1
nippu
punasipulia
1
sitruuna
1
pieni maalaisleipä
2
rkl + 4 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oreganoa hienonnettuna tai 2 tl kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli tai valmista hiillos.

  2. Halkaise neljä tomaattia ja aprikoosit, poista aprikooseista kivet. Halkaise paprikat, sipulit ja sitruuna. Leikkaa leipä paksuiksi viipaleiksi. Sivele vihanneksiin, hedelmiin ja leipiin noin 2 rkl öljyä ja paahda niitä grillissä 5–10 minuuttia.

  3. Halkaise jäljellä olevat kaksi tomaattia ja raasta ne leikkauspinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Purista paahtuneesta sitruunasta mehu soseeseen. Lisää etikka, suola ja sokeri. Raasta valkosipuli joukkoon. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja valuta samalla 4 rkl öljyä joukkoon. Mausta kastike oreganolla.

  4. Pilko grillatut kasvikset ja leipä suupaloiksi ja laita ne kulhoon kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2913 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1466 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Daim-banskut

Ainekset

4
kypsää banaania
1
Daim-patukka
4
rkl
tummaa suklaata rouhittuna
4
rkl
pehmeää voita
4
banaania
LISÄKSI
jäätelöä

Työvaiheet

  1. Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.

  2. Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)