
Kiitokset alkuperäisestä ohjeesta Kirsille, joka on kuulemma bongannut ohjeen mainiosta reseptikirjasta "Kausiruokaa - Herkuttelijoille ja ilmaston ystäville"! Vegaaninen mutakakku on hippiruuaksi syntisen ihanaa.
Kakku on mahdollista tehdä myös gluteenittomana. Itse tulin kokeilleeksi tätä paniikissa, kun vehnäjauho loppui pyytämättä ja yllättäen ja tulin korvanneeksi 3/4 jauhoista tattarijauholla. Kakusta tuli muhkeampi, mutta herkullinen.
Vegaaninen punajuurimutakakku
Ainekset
Työvaiheet
Keitä punajuuret kuorineen vähässä vedessä kypsiksi, kuori jäähtyneinä. Soseuta banaanin kanssa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada öljyttyyn kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
Soseuta mansikat. Koristele kastikkeella ja suklaavuolteilla.