Lotta Aarikka on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Kiitokset alkuperäisestä ohjeesta Kirsille, joka on kuulemma bongannut ohjeen mainiosta reseptikirjasta "Kausiruokaa - Herkuttelijoille ja ilmaston ystäville"! Vegaaninen mutakakku on hippiruuaksi syntisen ihanaa.

Kakku on mahdollista tehdä myös gluteenittomana. Itse tulin kokeilleeksi tätä paniikissa, kun vehnäjauho loppui pyytämättä ja yllättäen ja tulin korvanneeksi 3/4 jauhoista tattarijauholla. Kakusta tuli muhkeampi, mutta herkullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen punajuurimutakakku

Ainekset

4
pientä punajuurta
1
banaani
2
dl
sokeria
1,5
dl
öljyä
5
dl
vehnäjauhoja TAI 3-4 dl tattarijauhoja
3
tl
leivinjauhetta
Koristeluun ja kastikkeeksi
mansikoita
vegaanista suklaata

Työvaiheet

Keitä punajuuret kuorineen vähässä vedessä kypsiksi, kuori jäähtyneinä. Soseuta banaanin kanssa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada öljyttyyn kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.

Soseuta mansikat. Koristele kastikkeella ja suklaavuolteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Luksusluokan tikkupullat rullataan valmiista croissanttaikinasta. Tuorejuustotäytteessä tihkuu täydellinen makupari: valkosuklaa ja mustikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkupulla de luxe

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
2
dl
tuoreita mustikoita
100
g
valkosuklaata
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
LISÄKSI
6
grillitikkua

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.

  2. Avaa taikinapakkaus ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Leikkaa taikina katkoviivojen mukaan kuudeksi kolmionmuotoiseksi palaksi.

  3. Puhdista marjat. Raasta suklaa. Yhdistä juusto, marjat ja suklaa kulhossa. Mausta sokerilla ja kardemummalla.

  4. Levitä marja-juustoseosta taikinakolmioiden leveään päähän ja rullaa croissanteiksi. Paina liotettu grillitikku kunkin croissantin läpi.

  5. Grillaa croissanteja hiilloksella tai kaasugrillissä keskilämmöllä koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu erittäin nopeasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Klassikkojälkiruoka uudistuu grillissä. Täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanisplit

Ainekset

4
banaania
1
l
kirsikoita
½
l
mansikoita
1
dl
suklaahippuja
LISÄKSI
4
palaa
foliota
n. 3
dl
mansikkakastiketta (ks. ohje)
4
palloa
suklaajäätelöä
4
palloa
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.

  2. Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.

  3. Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.

  4. Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.

  5. Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.

Lämmin mansikkakastike

Ainekset

½
l
mansikoita
1
limetin mehu
½
dl
vaahterasiirappia
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.

  2. Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)