Raparperi ja vadelmat pääsevät liköörikylpyyn ennen piiraspohjalla kellimistä.
Kaapista löytyi muutama varsi raparperia, muttei ihan niin paljon, että se olisi yksistään riittänyt piiraan täytteeksi. Niinpä raparperi sai kaverikseen edellisvuoden vadelmia pakastimesta. Hetken mielijohteesta lorautin marjoille vähän Cointreau-likööriä. Tämä on tällainen iloluontoinen drunken pie iloluontoisille ihmisille.
Piiraan pohja on muuten ihan sama kuin taannoisessa mustikkapiirakassa. Hyväksi havaittua ei kannata vaihtaa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
60 min
Helppo
Appelsiinilla terästetty raparperi-vadelmapiirakka
Ainesosat
Pohja
150
g
pehmeää voita
1,5
dl
sokeria
1
kpl
muna
1
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
jauhettua vaniljaa
3
dl
vehnäjauhoja
Raparperi-vadelmatäyte
2
dl
raparperia
2
dl
vadelmia
3
rkl
Cointreau-likööriä
2
dl
maitorahkaa
1
kpl
muna
1,5
dl
tomusokeria
0,5
dl
appelsiinimehua
1
rkl
appelsiininkuorta
0,5
tl
jauhettua vaniljaa
Vaiheet
- Kuori raparperit ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon vadelmien kanssa ja kaada päälle Cointreau.
- Tee pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet.
- Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
- Tee täyte. Raasta pestyn appelsiinin kori ja purista mehu kulhoon. Lisää maitorahka, muna, tomusokeri ja vanilja. Vatkaa sekaisin.
- Levitä liköörissä muhineet raparperit ja vadelmat piirakkapohjalle. Kaada maitorahkaseos päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Jos täyte ei ole ihan hyytynyt, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä viidestä kymmeneen minuuttia.