Tämä näyttävä banaanilla maustettu tiramisu vie kielen mennessään. Kasta banaaniviipaleet sitruunamehussa, niin ne eivät tummu.
Banaanimisu
Ainekset
Työvaiheet
-
Jos teet pyöreän kakun, käytä halkaisijaltaan noin 18 sentin irtopohjavuokaa. Pinnoita sen pohjalle ja reunoille leivinpaperi tai kelmu.
-
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon pehmennetty juusto ja tomusokeri.
-
Kasta keksit jäähtyneeseen, maustettuun kahviin ja lado puolet kekseistä vuokaan. Täytä mahdolliset kolot keksipaloilla.
-
Levitä keksikerroksen päälle viipaloidut banaanit ja puolet juustovaahdosta. Lado päälle loput kahvissa kostutetut keksit. Jos kahvia jää yli, valuta se keksien päälle.
-
Lusikoi vaahto keksien päälle. Voit myös jättää osan vaahdosta kulhoon ja peittää sillä kakun reunat.
-
Siirrä kakku peitettynä kylmään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä vadille. Jos säästit vaahtoa, levitä se kakun reunoille. Siivilöi kakun pinnalle kaakaojauhetta. Koristele makeisilla, banaanilla ja kukilla.
VINKKI! Kakun voi koristella pelkillä banaaniviipaleillakin, siivilöi silloin kaakaojauhe banaanien päälle.