Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
13:10 | 29.9.2023

Banaanimisu

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Tämä näyttävä banaanilla maustettu tiramisu vie kielen mennessään. Kasta banaaniviipaleet sitruunamehussa, niin ne eivät tummu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
45 min + 3 t
Helppo

Banaanimisu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
kermaa
300
g
mascarponejuustoa
½
dl
tomusokeria
200
g
tiramisukeksejä
3
dl
kylmää espressoa tai vahvaa kahvia ja rommiaromia tai 2 ½ dl kahvia ja ½ dl kahvilikööriä
2
rkl
sokeria
2
banaania
KORISTELUUN
kaakaojauhetta
banaaniviipaleita
makeisia
marenkeja
kukkia

Vaiheet

  1. Jos teet pyöreän kakun, käytä halkaisijaltaan noin 18 sentin irtopohjavuokaa. Pinnoita sen pohjalle ja reunoille leivinpaperi tai kelmu.

  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon pehmennetty juusto ja tomusokeri.

  3. Kasta keksit jäähtyneeseen, maustettuun kahviin ja lado puolet kekseistä vuokaan. Täytä mahdolliset kolot keksipaloilla.

  4. Levitä keksikerroksen päälle viipaloidut banaanit ja puolet juustovaahdosta. Lado päälle loput kahvissa kostutetut keksit. Jos kahvia jää yli, valuta se keksien päälle.

  5. Lusikoi vaahto keksien päälle. Voit myös jättää osan vaahdosta kulhoon ja peittää sillä kakun reunat.

  6. Siirrä kakku peitettynä kylmään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä vadille. Jos säästit vaahtoa, levitä se kakun reunoille. Siivilöi kakun pinnalle kaakaojauhetta. Koristele makeisilla, banaanilla ja kukilla.

VINKKI! Kakun voi koristella pelkillä banaaniviipaleillakin, siivilöi silloin kaakaojauhe banaanien päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
tiramisu
juhli ja nauti
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini