
Sweet Paul Magazinen perustaja Paul Lowe kertoo saavansa onnen kyyneleet silmiinsä syödessään isoäidin reseptillä tehtyä omenajälkkäriä.
Calvadosomenat ja kermavaahto Sweet Paulin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha. Sulata voi pannussa. Lisää omenakuutiot ja paista 2 minuuttia.
- Lisää vesi, hunaja, calvados ja kaneli. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmeitä mutta vielä kiinteitä. Jäähdytä omenat ensin huneenlämmössä , siirrä sitten jääkaappiin. Jatka jälkiruuan valmistamista, kun omenat ovat jääkaappikylmiä.
- Mittaa leivänmurut, sokeri ja kaneli pannuun. Paahda seosta kuivassa, kuumassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Vaahdota kerma. Annostele omenat, kermavaahto ja leivänmurut kerroksittain tarjoilukulhoon. Nosta kulho jääkaappiin ja anna makujen tasaantua vähintään 1 tunti.
- Tarjoa jälkiruoka kylmänä.