Tankkaa itsesi täyteen C-vitamiinia terveellisellä ja mehukkaalla hedelmäsalaatilla.
Vinkki! Salaatin joukkoon sopii minttu tai sitruunamelissa, rouhittu pistaasi, hyppysellinen kardemummaa tai tuoretta chiliä.
Eksoottinen hedelmäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin liemi. Laita kattilaan appelsiinimehu, sokeri, halkaistu vaniljatanko sisuksineen, kanelitanko ja tähtianis. Keitä pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä. Ota jäähtyneestä liemestä pois vanilja- ja kanelitangot sekä tähtianis.
- Leikkaa appelsiinista, veriappelsiinista ja verigreipistä päät pois. Leikkaa kuoret pois hedelmälihaa pitkin niin, ettei valkoista osaa eikä nahkaa jää ollenkaan. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Kuori mango kuorimaveitsellä ja leikkaa hedelmäliha kiveä pitkin viipaleiksi. Pese karambola ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet irti.
- Asettele hedelmät laakealle vadille ja kaada lientä päälle. Anna salaatin maustua kylmässä puolisen tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai jogurtin tai vaniljavaahdon kanssa.