Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Pia Inberg

Tankkaa itsesi täyteen C-vitamiinia terveellisellä ja mehukkaalla hedelmäsalaatilla.

Vinkki! Salaatin joukkoon sopii minttu tai sitruunamelissa, rouhittu pistaasi, hyppysellinen kardemummaa tai tuoretta chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Eksoottinen hedelmäsalaatti

Ainekset

2
appelsiinia
2
veriappelsiinia
2
verigreippiä
1
mango
1
karambola
1
granaattiomena
Liemi
2
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
sokeria
1/2
vaniljatanko
1
kanelitanko
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Laita kattilaan appelsiinimehu, sokeri, halkaistu vaniljatanko sisuksineen, kanelitanko ja tähtianis. Keitä pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä. Ota jäähtyneestä liemestä pois vanilja- ja kanelitangot sekä tähtianis.
  2. Leikkaa appelsiinista, veriappelsiinista ja verigreipistä päät pois. Leikkaa kuoret pois hedelmälihaa pitkin niin, ettei valkoista osaa eikä nahkaa jää ollenkaan. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  3. Kuori mango kuorimaveitsellä ja leikkaa hedelmäliha kiveä pitkin viipaleiksi. Pese karambola ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet irti.
  4. Asettele hedelmät laakealle vadille ja kaada lientä päälle. Anna salaatin maustua kylmässä puolisen tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai jogurtin tai vaniljavaahdon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1886 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1886 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Suolaiset donitsit voi halutessaan kuorruttaa maustamattomalla tuorejuustolla ja pähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + kypsennys 9 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinädonitsit

Ainekset

1/2
dl
öljyä
1 1/4
dl
piimää (rasvaton)
1
kananmuna
2 1/2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
rkl
vehnäleseitä
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
voiteluun öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele donitsipellin kolot öljyllä.
  2. Sekoita öljy, piimä ja muna kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa.
  3. Lusikoi taikinaa donitsipellin koloihin reiluun puoleenväliin saakka. Paista uunissa noin 8–9 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.


Vinkki. Rasvainen saksanpähkinä sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Runsaan rasvapitoisuuden kääntöpuolena saksanpähkinät eivät säily kovin kauaa, vaan härskiintyvät helposti. Saksanpähkinäöljy sopii mainiosti salaatin maustajaksi.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 154 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mustaherukkajogurttijäätelön valmistuksen vaikein vaihe on odottaa, että jäätelö kohmettuu. Onneksi sillä välin voi paahtaa granolan, jota ripotellaan valmiin jäätelön päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pakastimessa 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkajogurttijäätelö

Ainekset

4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
4
dl
mustaherukoita
3
dl
turkkilaista jogurttia, 8 %

Työvaiheet

  1. Erota kananmunista valkuaiset. Vatkaa ne sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Soseuta kolme desiä mustaherukoita ja jogurtti tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
  3. Lusikoi seokset pakastuksen kestävään 25x20-senttiseen rasiaan. Sekoita lusikalla. Ripottele pintaan vielä desi marjoja. Pakasta jäätelöä vähintään neljä tuntia.

Granola

Ainekset

2
dl
neljänviljanhiutaleita
½
dl
siemensekoitusta
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Sekoita granolan ainekset kulhossa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Paahda granolaa 180-asteisessa uunissa noin 20 min. Sekoita paistamisen aikana.

Kommentit (0)