Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
13:35 | 2.1.2013

Espressovanukas

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
Keskivaikea

Espressovanukas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
dl
kylmää espressoa
1
dl
sokeria
6
(luomu)kananmunaa
Karamelliseos
4
rkl
sokeria
2
tl
vastapuristettua sitruunan mehua
4
rkl
vettä
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa
1
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
2
rkl
tomusokeria(raastettua tummaa suklaata)

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Tee ensin karamelliseos. Mittaa sokeri, sitruunan mehu ja vesi kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos muuttuu vaaleanruskeaksi. Kaada seos nopeasti kuuteen pikkuvuokaan (vetoisuus noin 2 dl). Kallistele seosta, niin että se leviää myös osittain vuokien reunoille. Ei haittaa, jos seos jähmettyy, sillä se muuttuu uunissa jälleen juoksevaksi.
  2. Yhdistä kahvi ja sokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Kaada seos pikkuvuokiin tai kahvikuppeihin. Nosta vuoat syvään uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran kuumaa vettä, että se ulottuu pikkuvuokia noin 2/3 korkeudelle. Paista uunissa noin 40 min, tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Peitä foliolla, jos vanukkaiden pinta tummuu liikaa.
  3. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta yöksi vetäytymääni jääkaappiin. Irrota vuoat kastamalla niiden pohja noin 10 s ajaksi kiehuvan kuumaan veteen. Irrota vanukkaat vuoan reunasta terävän veitsen avulla ja kumoa ne lautasille. Tarjoa sitruunankuorella ja tomu-sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. Voit raastaa kerman joukkoon myös tummaa suklaata.

 

Espresson maustama vanukas on vahvan makuinen jälkiruoka. Sille sopii vin santo, jossa on runsautta mutta joka raikastaa aterian loppuvaihetta. Sangallo Vinsanto di Montepulciano, 18,61 e, (0,375 l), on nimensä mukaan pyhä viini. Viinin kypsä, hieman eksoottisiin hedelmiin viittaava runsaan makea maku hyväilee suuta. Jos kaapista löytyy sattumalta limoncelloa, sekin on hieman viilennettynä raikastava ja tyylikäs valinta vanukkaalle. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruoka
Glorian ruoka ja viini
Reetta Pasanen
Sanna Maskulin
Sanna Kekäläinen
espresso
vanukas
Jälkiruuat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Lanttugnocchit ja pähkinävoi

Pekaanipiiras

Sieniragulla ja tattarilla täytetty kurttukaali

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini