Mustikan uusi makupari on mozzarellajogurtti. Helpon jälkiruuan kanssa tarjotaan makeaa fenkolihilloa ja yllätysmakuna pirskautus oliiviöljyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
20 min + 1 t 20min + 15 min
Keskivaikea
Fenkolihillo n. 2 dl
Ainesosat
1
keskikokoinen / 300 g fenkoli
1
sitruuna
1
dl
hillosokeria
1/2
tl
vaniljatankoa myllystä tai 1 vaniljatangon siemenet
Vaiheet
- Leikkaa fenkolista kantapala ja kuivat kärjet. Halkaise ja lohko fenkoli. Leikkaa lohkot ohuiksi, parin sentin pituisiksi viipaleiksi.
- Purista sitruunan mehu kattilaan. Kuumenna mehu. Lisää fenkoliviipaleet ja hillosokeri. Rouhi vaniljatankoa joukkoon. Jos käytät kokonaista vaniljatankoa, halkaise tanko ja raaputa siemenet kattilaan. Hauduta 2 minuuttia.
- Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois. Jatka hauduttelua 5 minuuttia. Fenkoli saa jäädä rapsakaksi.
- Poista tarvittaessa vaniljatanko. Kaada hillo hyvin pestyyn purkkiin jäähtymään. Anna jäähtyä mielellään jääkaappikylmäksi.
VINKKI!
Jos pidät samettisesta hillosta, hauduta hilloa 10–15 minuuttia ja soseuta se lopuksi sauvasekoittimella.