Kiinalaisen ravintolan klassikko maistuu itse tehtynä vielä paremmalta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 annos
15 min + taikinan vetäytymisaika
Helppo
Friteerattua banaania ja jäätelöä
Ainesosat
1
iso banaani
3
dl
vehnäjauhoa
ripaus
kuivahiivaa
1
valkuainen
vettä
1/2
l
rypsiöljyä uppopaistamiseen
Vaiheet
- Valmista friteeraustaikina jo edellisenä iltana jääkaappiin.
- Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen sekaan kulhoon. Lisää valkuainen sekä 42-asteiseksi lämmitettyä vettä niin, että taikinasta muodostuu paksua lettutaikinaa. Peitä ja pane jääkaappiin yön ajaksi.
- Lämmitä öljy isossa kattilassa kuumaksi. Leikkaa kuorittu banaani ensin puoliksi ja halkaise puolikkaat edelleen puoliksi. Kasta palat friteeraustaikinaan ja nosta saman tien reikäkauhaa apuna käyttäen kuumaan öljyyn.
- Uppopaista banaaninpalat yksitellen molemmin puolin, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan. Tarjoa heti jäätelöpallon kera.