Ravintola X on lisännyt 76 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Hjallis & Joel Harkimo

Tuhti ja perinteinen juustokakku maistuu aina kahvipöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 t (+ jäähtymisaika)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Harkimoiden Cheesecake

Ainekset

Pohja
85
g
sulatettua voita
140
g
Digestive-keksejä muruina
1
rkl
sokeria
Täyte
900
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
250
g
sokeria
3
rkl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
vaniljasokeria
1 1/2
tl
sitruunamehua
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
1
kananmunan keltuainen
2 1/2
dl
ranskankermaa
Kuorrutus
1,5
dl
ranskankermaa
1
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

 

  1. Sulata voi. Yhdistä voihin keksimurut ja sokeri ja sekoita.
  2. Painele seos vuoan pohjalle ja paista 10 min (180 C). Anna pohjan viilentyä.
  3. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi yleiskoneen melalla. Sekoita sokerit ja vehnäjauho ja lisää tuorejuuston joukkoon. Kaavi kulhon reunoilta välillä, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla.
  4. Vaihda yleiskoneeseen pallovatkain ja lisää täytteeseen sitruunankuori ja mehu. Vatkaa joukkoon kananmunat ja keltuainen yksitellen, ettei täyte leikkaa. Lisää lopuksi ranskankerma ja vatkaa kevyesti.
  5. Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa 10 min. Laske uunin lämpötilaa 110 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja lisää jäähtyneen kakun päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Tässä jäätelössä on totisesti makua! Viiden aineksen vegaaninen jäätelö syntyy 10 minuutissa ja pakastuu neljässä tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 4–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustaherukka-basilikajäätelö

Ainekset

1
prk (2½ dl)
kauravispiä
dl
(kookos)sokeria
1
ps (200 g)
mustaherukoita (pakaste)
1
prk (250 ml)
kookoskermaa
½
ruukku basilikaa
(kookoshiutaleita)

Työvaiheet

  1. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sokerilla.
  2. Soseuta kohmeiset herukat, kookoskerma ja basilikanlehdet sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Sekoita herukka-kookossose kauravaahtoon. Kumoa seos laakeaan pakastusrasiaan, tasoi­ta pinta ja peitä kannella tai kelmulla. Pakasta vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
  4. Koristele annokset halutessasi kookoshiutaleilla ja mustaherukoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Tämä kohokas ei taatusti lässähdä! Suklainen mousse jäädytetään reunojen yli leivinpaperin avulla.

Viinisuositus: Suklaakohokkaan kanssa maistuu Churchill Reserve Port, 9,30 e/0,2 l. Tämä portviini on luonnollisesti makea, melko täyteläinen ja jopa kypsän kirsikkainen. Yhdistelmästä tulee tuhti ja makean herkullinen. Aivan toisenlainen, kepeämpi kokonaisuus syntyy, kun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty suklaakohokas

Ainekset

100
g
maitosuklaata
100
g
tummaa suklaata
1
rkl
appelsiini- tai sitruunalikööriä
3
dl
kuohukermaa
3/4
dl
tomusokeria
2
kananmunankeltuaista
n. 2
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Ota kaksi kananmunaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

  2. Paloittele suklaat. Sulata ne vesihauteessa tai varovasti mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita likööri jäähtyneeseen suklaasulaan.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri vaahtoon ja sekoita kevyesti. Älä vatkaa vaahtoa kovaksi,
    ettei siitä tule rakeista.

  4. Erottele keltuaiset huoneenlämpöisistä kananmunista. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.

  5. Vuoraa 6 pientä pakastuksenkestävää vuokaa (noin ¾ dl) leivinpaperisuikaleilla, joiden reuna ulottuu muutaman sentin vuoan reunaa korkeammalle. Jaa suklaaseos vuokiin ja peitä kelmulla. Pakasta kohokkaita vähintään 4 tuntia.

  6. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi
    marjojen tai hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pienet aasialaiset munkit eli banaanifritterit valmistuvat ylikypsästä banaa­nista. Taikinaan käytettyjen riisijauhojen ansiosta nämä munkit ovat gluteenittomia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanifritterit

Ainekset

1
pehmeänkypsä banaani
1
kananmuna
dl
riisijauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
dl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä paistamiseen
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita taikinan ainekset tehose­koittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneen­lämmössä noin 1 tunti.
  2. Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Ota taiki­nasta kahdella ruokalusikalla pallukoita ja laita ne öljyyn kypsymään noin 2 minuutiksi. Käännä fritterit paiston puolivä­lissä. Nosta kypsät fritterit reikä­kauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Paista fritte­rit kahdessa erässä.
  3. Tarjoa kuumat fritterit vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuulostaa aika paljolta tuo siirappimäärä!