Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
14:46 | 13.1.2016

Inkivääri-passiovaahtovanukas

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä passiohedelmävaahto uunissa vesihauteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 10 min
Helppo

Inkivääri-passiovaahtovanukas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
kananmunanvalkuaista
2
rkl
voita
1
dl
sokeria
4
passiohedelmää
2
rkl
raastettua inkivääriä
1
kiivi

Vaiheet

  1. Käytä vaahtoon huoneenlämpöisiä kananmunia.
  2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele 4 pientä (vet. n. 2 dl) kohokasvuokaa voilla.
  3. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lopuksi vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Halkaise 2 passiohedelmää ja lusikoi siemenet massaan. Raasta inkivääri joukkoon.
  5. Täytä kohokasvuoat massalla ja nosta ne korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada vuoka puolilleen kuumaa vettä ja kypsennä uunissa 10 minuuttia.
  6. Tee sillä aikaa jasmiiniteekastike (ks. ohje alhaalla).
  7. Kumoa kypsä vanukas tarjoilulautasille lämpimänä. Anna jälkiruuan ja kastikkeen jäähtyä alku- ja pääruuan valmistamisen ajan.
  8. Halkaise loput passiohedelmät ja lusikoi siemenet vanukkaiden päälle. Koristele kiiviviipaleilla. Kaada jasmiinikastiketta reunoille.

Jasmiiniteekastike

Ainesosat

3
dl
vettä
2
rkl
jasmiiniteehelmiä
1
tlk (379 g/3 dl
kondensoitua maitoa
3
tähtianista
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)

Vaiheet

  1. Keitä vesi ja hauduta jasmiiniteehelmistä ja tähtianiksista vahva tee, 5–8 minuuttia. Siivilöi tee.
  2. Kaada kondensoitu maito kattilaan ja vatkaa maissitärkkelys ja jasmiinitee joukkoon. Nosta kattila liedelle. Kuumenna koko ajan sekoittaen 3–5 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
inkivääri
passiohedelmä
passiovaahto
passiovaahtovanukas
Inkivääri-passiovaahtovanukas
Jälkiruuat
Etno

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini