Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
Arla keittiö

Vaahtomainen suklaa-rahkatäyte on täydellinen makupari kahvin kanssa. Kun piiraan päälle levittää vielä kuohkeaa kermavaahtoa, katoaa tämä Amerikasta vaikutteita saanut jälkiruoka parempiin suihin hetkessä.

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min + hyydyttäminen

Irish cream pie

Ainekset

Pohja
175
g
suklaa-vaniljatäytekeksejä
100
g
voita
Täyte
250
g
tummaa leivontasuklaata
3
dl
kermaa
1
rkl
sokeria
2
prk
(400 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa

Työvaiheet

  • Murskaa keksit rouhemaiseksi muruksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Anna voin imeytyä kekseihin. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Rouhi 200 g suklaata veitsellä hienoksi muruksi. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn. 
  • Mittaa ½ dl kermaa paksupohjaiseen kattilaan. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa ja ota pois liedeltä. 
  • Vatkaa 1 ½ dl kermaa sähkövatkaimelle pehmeäksi vaahdoksi.  Sekoita joukkoon sokeri ja rahka. 
  • Kaada sula suklaa tilavaan kulhoon. Sekoita ensin pieni määrä rahkavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdot hellästi sekoittaen, ettei vaahtoisuus katoa. Sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada rahkaseos vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. 
  • Juuri ennen tarjoilua, vuole suklaasta muruja ja vaahdota 1 dl kerma. Mausta vaahto kevyesti sokerilla. Levitä kermavaahto piiraan päälle, ripottele suklaamurut koristeeksi ja tarjoa heti.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä herkkuchurrot nautitaan suklaan sijaan kondensoidun maidon ja raikkaiden hedelmien kanssa. Pinnalle ripotellaan ihana kaneli-sokeriseos.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perulaiset churrot

Ainekset

1
dl
vettä
120
g
vähäsuolaista voita
2 1/2
rkl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
2
l
öljyä
Lisäksi
12
kumkvattia
2
passionhedelmää
1
pitaija
1
prk (397g/304 ml)
kondensoitua maitoa
2
rkl
kaneli-sokeriseosta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele voi joukkoon ja lisää sokeri. Anna voin sulaa. Alenna lämpöä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikinaa pari minuuttia.
  2. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Pyöritä alhaisella nopeudella ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kun taikina on kiinteää, lusikoi se pursotinpussiin.
  3. Paloittele lisukkeena tarjottavat hedelmät annospaloiksi.
  4. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä leipäpalalla tai churrotaikinalla. Kun pala nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
  6. Pursota noin 5 cm:n taikinatanko kattilan päällä ja leikkaa se saksilla irti pursottimesta. Paista muutama minuutti ja käännä, jotta pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta churrot reikäkauhalla ritilälle, jonka alla on talouspaperia, jotta rasva valuu paperille. Ripottele kaneli-sokeriseosta pintaan. Tarjoa churrot lämpiminä kondensoidun maidon ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-Philadelphia Viinerit

Ainekset

3
Voitaikina levyä
3
rkl
Mansikkahilloa
50
g
Valkosuklaata, hienonnettua
100
g
Philadelphia juustoa
60
g
Voita, huoneenlämpöistä
1
dl
Tuomusokeria

Työvaiheet

1) Sulata voitaikina levyt. Laita uunipellille.

2) Levitä hilloa levyjen keskelle ja ripottele valkosuklaa päälle.

3) Vatkaa juusto, voi ja tuomusokeri tasaiseksi.
Lusikoi noin 3 rkl jokaiselle levylle.

Paista kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia
225 astessa ( 200 kiertoilmauunissa )

Tarjoa vaikka vadelmien kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Mehevää suklaata, suolaisia pähkinöitä, makeaa toffeeta ja raikasta ranskankermaa. Toisin kuin voisi luulla, tämä kakkujen kuningatar ei vaadi tuntikausien näpertelyä. Yhden vaahdon taktiikka suoristaa mutkat leivonnassa.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
2 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maailman muhkein suklaakakku

Ainekset

Kakku
3
dl
vettä
3
dl
muscovadosokeria
1,5
dl
tummaa kaakaojauhetta
6
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
¾
tl
leivinjauhetta
¾
tl
ruokasoodaa
175
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
Suklaamousse
600
g
ranskankermaa
300
g
tummaa suklaata
1
dl
tomusokeria
Väliin ja koristeeksi
1
prk (n. 400 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
250
g
suolapähkinöitä
suklaakonvehteja
vohveleita ja pähkinäpatukoita
tuoreita laakerinlehtiä

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista kakkutaikina. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sen joukkoon muscovadosokeri ja kaakaojauhe. Jätä odottamaan. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää jauhoseosta ja lämmintä kaakaolientä vuorotellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa se. Anna kakun jäähtyä.
  5. Valmista suklaamousse. Nosta ranskankerma huoneenlämpöön lämpenemään. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa kulhossa välillä sekoitellen. Jätä suklaasula jäähtymään huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Vatkaa sokeri ranskankermaan. Kaada jäähtynyt suklaasula nauhana ranskankerman joukkoon edelleen vatkaten.
  6. Jos kakku on paistopinnaltaan kupera, suorista pinta leikkaamalla pala pois. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  7. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet kondensoidusta maidosta. Ripottele pinnalle reilusti suolapähkinöitä. Lusikoi suolapähkinöiden päälle noin yhden sentin kerros suklaamoussea. Nosta seuraava kakkulevy paikoilleen ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen väli. Jätä muutama ruokalusikallinen kondensoitua maitoa koristeluun. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen.
  8. Levitä loppu suklaamousse kakun kuorrutteeksi.
  9. Koristele kakku kranssimaiseen tapaan halkaistuilla suklaakonvehdeilla, suolapähkinöillä, vohvelinpaloilla, laakerinlehdillä ja kondensoidulla maidolla (voit ohentaa sitä tilkalla maitoa tai kermaa, jotta saat sen helpommin valutettua kakun päälle).

Vinkki! Haluatko valmistaa kapean ja korkean kakun, kuten kuvassa? Leivo taikinasta kaksi haljaisijaltaan 20-senttistä kakkua ja leikkaa ne kahtia, jolloin saat neljä kakkulevyä.

Kuorruta kakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Lisää koristeet vähän ennen tarjoilua, jotta ne eivät nahistu.

Kommentit (1)

Vaikeaa

Mikäköhän olisi tämä monimutkainen monen vaahdon taktiikka? Ihan tavallinen ohjehan tuo on