Kodin Kuvalehti on lisännyt 719 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Arto Vuohelainen

Jääsitruunoita kannattaa tehdä pakastimeen kerralla enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + 1 tunti + 6 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jääsitruunat

Ainekset

Resepti
4
kpl
sitruunaa
Täyte
2
dl
rahkaa
1
dl
hunajaa
1
dl
sitruunamehua
2
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruunat kuumalla vedellä. Leikkaa sitruunoista hatut pois. Leikkaa pohjista ohuet siivut, jotta ne pysyvät pystyssä. Koverra sitruunoiden hedelmäliha lusikalla tai greippiveitsellä siivilään. Valuta mehu kulhoon painelemalla hedelmälihaa lusikalla.
  2. Sekoita rahka ja hunaja vispilällä tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Vaahdota kerma ja lisää se rahkaseokseen. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen kovettumaan noin tunniksi. Sekoita täytettä pari kertaa jäätymisen aikana.
  3. Täytä tai pursota koverretut kuoret kukkuroilleen jäätelöseoksella. Siirrä pakastimeen ja jäähdytä kunnes jäätelö on kiinteää, noin 6 tuntia. Nosta huurtuneet sitruunat pehmenemään vähän ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa sitruunoiden täytteen myös jäätelökoneessa. Kaada jäätelöseos koneeseen ja anna sen pyöriä kunnes seos alkaa kiinteytyä. Sitruunoiden tilalla voit käyttää myös appelsiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1260 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Köyhät ritarit, aina yhtä hyviä! Lisukkeeksi riittää yksinkertaisimmillaan pelkkä hillo. Jos haluat tehdä rikkaat ritarit, käytä pullaviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Köyhät ritarit

Ainekset

1
kananmuna
2
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
12
ohutta ranskanleipäviipaletta
PAISTAMISEEN
voita
PÄÄLLE
sokeria ja kanelia
LISÄKSI
hilloa (sekä marjoja ja kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää maito, vaniljasokeri ja kardemumma.

  2. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa. Kuivahtanutta leipää voi uittaa hieman pidempään.

  3. Ruskista voi pannulla vaaleanruskeaksi ja paista leipäviipaleet molemmin puolin keskilämmöllä rapeiksi.

  4. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia ja tarjoa mieluisten lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Financier on klassinen ranskalainen mantelileivos, jota näkee erilaisina versioina ravintoloiden jälkiruokalistoilla. Paahdettu manteli ja ruskistettu voi tuovat financieriin syvyyttä ja umamimaisen täyteläisiä vivahteita. Hapokkaat herukat ja suolalla maustettu makea kinuski täydentävät...

Ravintolatyylisessä jälkiruuassa maistuvat kirpeän, makean ja suolaisen liitto sekä umamisen paahteiset mantelit.

Tällä kertaa financier paistetaan kakuksi, jonka voi murentaa jälkiruokakulhoihin. Taikinaan käytetään vain kananmunien valkuaiset, mikä keventää ja kuohkeuttaa kakun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herukkafinancier ja suolakinuski

Ainekset

Pohja
150
g
voita
5
kananmunanvalkuaista
100
g (2 dl)
mantelijauhoja
½
dl
mantelilastuja tai -rouhetta
2
dl
tomusokeria
1
dl
vehnäjauhoja
Herukat
2
dl
herukoita (tuoreita tai pakaste)
2
rkl
sitruunamelissaöljyä (ohje alla)
Suolakinuski
50
g
voita
¾
dl
ruokokidesokeria
½
dl
kuohukermaa
ripaus
sormisuolaa
Lisäksi
2
tl
voita vuokaan
mantelilastuja paahdettuna, syötäviä kukkia ja sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Voitele uunivuoka (noin 20 cm x 30 cm) voilla.
  2. Sulata pohjaan tuleva voi kattilassa ja ruskista, kunnes tuoksu on hieman pähkinäinen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 15 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon ja vispaa kevyeksi vaahdoksi. Paahda mantelijauhoa ja -lastuja kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes mantelin väri on paahteinen, mutta varo, ettei manteli tummu liikaa. Laita tomusokeri ja vehnäjauhot kulhoon ja lisää manteliseos. Sekoita ruskistettu voi ja valkuaisvaahto joukkoon.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä.
  6. Sulata marjat ja mausta ne sitruunamelissaöljyllä (ohje alla).
  7. Tee suolakinuski. Kuumenna voita ja ruokokidesokeria kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri ovat kunnolla sulaneet. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kuohukerma. Mausta sormisuolalla.
  8. Murra kakusta paloja jälkiruokalautasille. Lusikoi herukat ja kinuski päälle. Koristele annokset paahdetuilla mantelilastuilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.

Sitruunamelissaöljy

Ainekset

1
ruukku
sitruunamelissaa
3
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Soseuta sitruunamelissaa ja öljyä tehosekoittimessa täydellä teholla 4–6 minuuttia tai käytä sauvasekoitinta.
  2. Siivilöi öljy ja sulje rasiaan. Öljy säilyy jääkaapissa viikkoja.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä on kerrassaan hyvä jälkkäri, menee suosikkilistalle :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Pappilan hätävaran resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Miten keksitkin voivat maistua täyteläisen kerman ja kirpeiden marjojen kanssa niin herkullisilta?

Vinkki! Tämä jälkiruoka on valmistettu kauratuotteilla, mutta voit vaihtaa ne halutessasi maitopohjaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pappilan hätävara

Ainekset

1
ps (200 g)
puolukoita (pakaste) tai muita happamia marjoja
1
tlk (2 dl)
kauravispiä
1
rkl
sokeria
1
prk
kaurapohjaista creme fraichea tai kaurajogurttia
2
tl
vaniljasokeria
8
digestivekeksiä
8–16
marenkia

Työvaiheet

  1. Ota marjat sulamaan. Ne saavat olla kohmeisia.

  2. Vaahdota kauravispi ja mausta vaahto sokerilla. Notkista fraiche lusikalla, lisää vaniljasokeri.

  3. Laita lasin pohjalle lusikallinen kermaa, lisää fraichea ja reilusti puolukoita. Murenna päälle yksi keksi ja yksi marenki.

  4. Tee toinen kerros samaan tapaan. Kääntele kerrokset lusikalla sekaisin.

  5. Koristele puolukoilla ja keksimuruilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Klassikot kunniaan ♥

70-vuotias Pappilan hätävarast...

Eipä meidän kotonamme 50-luvulla ollut noin hienoja aineksia. Pitää muistella joskus mitä kaikkea käytimme.

jatkoon

Nami, nami. Purtavaa keksiä, suussa sulavaa kermavaahtoa, kirpeää puolukkaa ja makeaa marenkia. Makujen sinfooninen kokonaisuus koettelee kaikkia nystyröitä.

Me Naiset on lisännyt 1260 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kuka sanoi, että tacon pitää olla suolainen? Tacoksi naamioitu omenapiirakka on täydellinen päätös meksikolaiselle aterialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakkatacot

Ainekset

4
pientä vehnätortillaa
Uppopaistamiseen
noin ½
l
rypsiöljyä
Sokerointiin
noin ½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
Täyte
2
omenaa
¾
dl
sitruunamehua
4
tl
voita
½
dl
ruokosokeria
2
tl
kanelia
1
dl
vettä
1
tl
maissitärkkelystä
Lisäksi
vaahdotettua kermaa
valmista kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, lämpö on sopiva. Uppopaista tortillat yksi kerrallaan, ensin vain hetken toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta. Käännä puolikuuksi ja jatka vielä hetki paistamista rapeaksi. Nosta hetkeksi valumaan talouspaperille

  2. Kieritä kuoret kanelisokerissa kaikkialta ja laita sen jälkeen esimerkiksi väärinpäin käännetyn muffinipellin päälle, jotta ne pysyvät pystyssä.

  3. Kuori ja kuutioi omenat. Purista sitruunan mehu päälle.

  4. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, kaneli ja ¾ dl vettä. Lisää omenat ja keitä 15 minuuttia, kunnes neste haihtuu.

  5. Sekoita maissitärkkelys ja ¼ dl vettä ja lisää joukkoon. Keitä seosta koko ajan hämmennellen vielä hetki, kunnes omenat ovat pehmeitä ja neste haihtunut.

  6. Anna täytteen hieman jäähtyä. Täytä kuoret omenaseoksella, kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella.

Kommentit (0)