Paistinpannussa kypsennetty jättikeksi on nyt kaikkien huulilla, ainakin jos on uskominen amerikkalaisia ruokalehtiä ja bloggaajia. Pala valkosuklaakeksiä lohkaistaan
lautaselle ja kyytipojaksi lusikoidaan moscato d’astissa marinoituja mansikoita ja vaniljajäätelöä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 16 palaa
45 min
Helppo
Jättikeksi
Ainesosat
100
g
valkosuklaata
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
200
g
voita
2 ½
dl
sokeria
2
kananmunaa
1
kananmunankeltuainen
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita moscatomansikat marinoitumaan.
- Voitele 1 iso (Ø n. 25 cm) tai 2 pientä (Ø n. 12 cm) valurautapannua voilla. Rouhi valkosuklaa. Yhdistä se vehnäjauhojen, leivinjauheen ja vaniljasokerin kanssa
- Sulata voi. Vaahdota voisula ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat ja keltuainen yksi kerrallaan, hyvin vatkaten. Kääntele suklaa-jauhoseos joukkoon.
- Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä pannuun. Paista isoa keksipannua uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
- Tarjoa keksit paloina vaniljajäätelöpallon ja moscatomansikoiden kanssa.
Moscatomansikat
Ainesosat
250
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
n. 1
dl
moscato d’asti -viiniä
Vaiheet
- Perkaa ja puolita mansikat. Laita marjat kulhoon ja ripottele sokeri päälle. Anna imeytyä noin 5 minuuttia.
- Kaada viini päälle ja anna mansikoiden marinoitua vähintään 30 minuuttia. Siivilöi enin liemi mansikoista pois ennen tarjoamista.