Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
16:08 | 2.4.2014

Jättikeksi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistinpannussa kypsennetty jättikeksi on nyt kaikkien huulilla, ainakin jos on uskominen amerikkalaisia ruokalehtiä ja bloggaajia. Pala valkosuklaakeksiä lohkaistaan
lautaselle ja kyytipojaksi lusikoidaan moscato d’astissa marinoituja mansikoita ja vaniljajäätelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 16 palaa
45 min
Helppo

Jättikeksi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

100
g
valkosuklaata
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
200
g
voita
2 ½
dl
sokeria
2
kananmunaa
1
kananmunankeltuainen
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita moscatomansikat marinoitumaan.
  2. Voitele 1 iso (Ø n. 25 cm) tai 2 pientä (Ø n. 12 cm) valurautapannua voilla. Rouhi valkosuklaa. Yhdistä se vehnäjauhojen, leivinjauheen ja vaniljasokerin kanssa
  3. Sulata voi. Vaahdota voisula ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat ja keltuainen yksi kerrallaan, hyvin vatkaten. Kääntele suklaa-jauhoseos joukkoon.
  4. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä pannuun. Paista isoa keksipannua uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
  5. Tarjoa keksit paloina vaniljajäätelöpallon ja moscatomansikoiden kanssa.

Moscatomansikat

Ainesosat

250
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
n. 1
dl
moscato d’asti -viiniä

Vaiheet

  1. Perkaa ja puolita mansikat. Laita marjat kulhoon ja ripottele sokeri päälle. Anna imeytyä noin 5 minuuttia.
  2. Kaada viini päälle ja anna mansikoiden marinoitua vähintään 30 minuuttia. Siivilöi enin liemi mansikoista pois ennen tarjoamista.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Valkosuklaa
Mansikka
Keksi
Moscato
Vappu

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini