Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3258 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kolmen aineksen raikas jogurttijäätelö on täydellinen kevään ja alkukesän jälkiruoka. Rasvainen turkkilainen jogurtti on pakastimenkin jälkeen ihanan pehmeää.

Kesän lähestyessä alkaa yhä enemmän tehdä mieli jäätelöä. Itse tehdyn jäätelön hyvä puoli on, että sokerin määrää ja makua saa itse säädeltyä.

Tämä kolmen aineksen jogurttijäätelö on herkullisen raikasta ja virkistävää. Et tarvitse kuin turkkilaista jogurttia, sitruunanmehua sekä sokeria. Kun nämä ainekset pistää jäätelökoneeseen, on valmista viilentävää herkkua tarjolla jopa alle tunnissa. Ilman jäätelökonetta valmistumista täytyy odotella useampi tunti, mutta jäätelön voikin tehdä vaikka edellisenä iltana.

Sitruunaisen raikkaan ja pehmeän jäätelön seuraan sopivat ihanasti 10 minuutissa valmistuvat karamellipähkinät, jotka antavat jälkiruokaan makeutta ja rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-sitruunajäätelö

Ainekset

1
sitruuna
1
dl
sokeria
dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)

Työvaiheet

  1. Purista sitruunasta mehu, noin ½ dl. Sekoita mehu ja sokeri keskenään, sokeri saa osittain liueta mehuun.

  2. Yhdistä liemi ja jogurtti kulhossa.

  3. Kaada jogurttiseos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi, 35–45 minuuttia koneesta riippuen. Tarjoa jäätelö karamellipähkinöiden kanssa.

Vinkki Voit tehdä jäätelön myös ilman konetta. Laita jäätelöseos pakastuksen kestävään kannelliseen astiaan. Pakasta vähintään 6 tuntia.

Karamellipähkinät

Ainekset

dl
sokeria
3
rkl
vettä
3
dl
erilaisia pähkinöitä ja/tai manteleita
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna sokeri ja vesi paistinpannussa kiehuvaksi ja sekoita. Anna sokerisiirapin kiehua ilman kantta noin 30 sekuntia.

  2. Lisää pähkinät ja sekoita, jotta sokeri tarttuu tasaisesti pähkinöiden pintaan. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Laske lieden lämpöä, jos pähkinät alkavat tummua liikaa. Lisää lopuksi suola.

  3. Siirrä pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Tarjoa ne rouhittuna jäätelön kanssa.

Kommentit (3)

Lisbeth

Otsikossa ja tekstissä puhutaan turkkilaisesta jogurtista. Ohjeessa kreikkalaisesta. Jogurtithan ovat erilaisia eli kumpaa tarkoitetaan?

Vierailija

Olisko sittenkin sitä turkkilaista. Se on ainakin 10 prosenttista. Mutta vähän hirvittää tuon "jäätelön" happamuus. Aika harvan vatsa kestää tuota happomäärää, hapanta jugurttia ja sitruunamehua. Voi olla että sen jälkeen tarvii närästyslääkettä?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! 
Lisäsin ohjeeseen kummatkin vaihtoehdot. Turkkilainen jogurtti on hieman miedompaa ja kermaisempaa, kreikkalainen taas happamampaa ja pikkuisen kiinteämpää. Turkkilaisesta jogurtista syntyy siis hieman lempeämpi jäätelö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purin eli japanilainen karamellivanukas muistuttaa hieman ranskalaista crème caramel -jälkiruokaa. Tässä versiossa paahdettu sokeri korvataan dulce de lechellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min + yön yli tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen karamellivanukas

Ainekset

3
isoa kananmunaa (L-koko)
3
dl
täysmaitoa
1
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena
½
tlk (à 360 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulche de lecheä
LISÄKSI
öljyä vuokiin
4–8
tuoretta mansikkaa

Työvaiheet

  1. Sivele pienet uuninkestävät annoskulhot tai lasiastiat (vetoisuus noin 2½ dl) kevyesti öljyllä. Varaa valmiiksi korkeareunainen metallinen tai lasinen uunivuoka, johon astiat mahtuvat.

  2. Riko kulhoon kaksi munaa ja erottele kolmannesta keltuainen munien joukkoon. Vatkaa munat kierrevatkaimella, kunnes ne juuri ja juuri vaahtoavat.

  3. Kaada pinnoitettuun kattilaan maito ja kerma. Lisää sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on täysin liuennut.

  4. Valuta maito-kermaseos munien joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada seos vielä siivilän läpi kannuun. Lisää vaniljajauhe ja anna levätä 5 minuuttia.

  5. Sekoita dulce de lechen rakenne sileäksi ja jaa se annoskulhoihin.

  6. Jos vanukasseoksen pinnalla on vielä paljon ilmakuplia, poista ne varovasti lusikalla. Pyöräytä seos vielä kerran lusikalla pohjaa myöten ja kaada kulhoihin.

  7. Kuumenna vedenkeittimessä vettä ja kaada vesi uunivuokaan niin, että veden pinta yltää annoskulhojen puoleen väliin. Peitä vuoka foliolla.

  8. Kypsennä vanukkaita 150-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet reunoilta. Vanukkaat saavat jäädä keskeltä hyllyvän löysäksi, sillä ne jähmettyvät jäähtyessään.

  9. Nosta uunivuoka ritilöineen pois uunista. Poista folio ja ota annosvuoat jäähtymään ritilän päälle, kunnes ne ovat noin kädenlämpöisiä.

  10. Peitä kulhot foliolla ja laita jääkaappiin. Vanukkaat saavat tekeytyä vielä yön yli. Koristele viipaloiduilla mansikoilla.

Vinkki Mikäli haluat käyttää kaiken dulce de lechen, lisää vanukkaiden kypsennysaikaa 5–10 minuuttia.

Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperihilloke ja omenamehu antavat tiramisuun kesän makua. Viileä herkku sopii erinomaisesti alkukesän juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitiramisu

Ainekset

RAPARPERIHILLOKE
300
g
raparperia
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
luomusitruunan kuori ja mehu
LISÄKSI
200
g
savoiardikeksejä
KOSTUTUS
1
dl
omenamehua
½
dl
mantelilikööriä (esim. amarettoa)
TÄYTE
2
valkuaista
4
keltuaista
1
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
PÄÄLLE
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperin varret kattilaan. Lisää sokerit ja sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  2. Lado puolet kekseistä korkeareunaiseen vuokaan (25x15 cm). Sekoita omenamehu ja manteli- likööri keskenään ja kaada puolet seoksesta keksien päälle. Levitä jäähtynyt raparperihilloke päälle.

  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan. Levitä puolet mascarponevaahdosta vuokaan. Lado päälle loput keksit, kaada loppu likööriseos ja lusikoi loput mascarponevaahdosta päällimmäiseksi.

  4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

  5. Siivilöi kaakaojauhetta tiramisun pinnalle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan. Makea kirsikkahillo ja kirpeät puolukat ovat oiva makupari täyteläiselle leipäjuustolle.

Leipäjuusto tarjoillaan usein perinteiseen tapaan lakkahillon kanssa, mutta miedon makunsa ansioista se soveltuu loistavasti myös muiden hillojen ja marjojen kylkeen. Tässä reseptissä makeutta ja happoa tuovat puolukat ja kirsikkahillo.

Leipäjuustokiekot asetellaan uuninkestäviin vuokiin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa

Ainekset

4
pientä kiekkoa (à 60 g)
leipäjuustoa
1
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
4
rkl
hienoa sokeria
4
rkl
kirsikkahilloa
1
dl
puolukoita
1
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.
  2. Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.
  4. Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi vanha resepti lapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3256 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.