Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Teemu Leminen

Jogurtti raikastaa muuten melko makean piirakan. Kylkiäisenä voi tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttinen mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
pehmeää voita
1,5
dl
sokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
3
dl
mustikoita
1
tl
perunajauhoja
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
muna
1
dl
tomusokeria
1/2
tl
jauhettua vaniljaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää leivinjauhe ja kananmuna.
  3. Lisää jauhot.
  4. Tee taikinasta pallo, kelmuta se ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  6. Valmista täyte. Sekoita jogurttiin muna, tomusokeri ja vanilja.
  7. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  8. Lapo mustikat pohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, ripottele päälle hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.
  9. Kippaa päälle jogurttiseos.
  10. Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt.
  11. Anna jäähtyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Juustokakkupannari

Ainekset (4 annosta)

200 g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
mansikoita
1-2 rkl
tomusokeria...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Klassikkojälkkäri Eton messin voi tehdä myös raparperista! Ihana kerrosherkku pitää sisällään raparperin lisäksi valkosuklaavaahtoa, pähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimess

Ainekset

500
g
raparperia
3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Valkosuklaavaahto
150
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
pistaasipähkinöitä, kinuskastiketta ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperin varret ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele sokerit päälle. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lado laseihin vuorotellen raparperia, valkosuklaavaahtoa, pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Kommentit (2)

Vierailija

Valkosuklaavaahto ei vaahtoutunut, vaan juoksettui.

Vierailija

Valkosuklaakerma kannatta ensin jäähdyttää (aivan kylmäksi)  ja vatkata vaahdoksi ja vasta sitten lisätä jogurtti. Näin seos ei juoksetu ja pysyy paksumpana!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)