Sitrusten raikastama piparikerrosjälkkäri sopii jouluaterian raikkaaksi päätökseksi.
Jouluinen sitrusmisu
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin sitrustäyte. Huuhtele appelsiini ja sitruuna ja raasta niistä kuoret. Purista sitruksista myös mehut. Mittaa täytteen aineet kattilaan voita lukuunottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes täyte juuri ja juuri kiehahtaa ja suurustuu. Nosta kattila pois liedeltä, paloittele ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä täyte jääkaappikylmäksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja vaahterasiirappi.
- Kokoa kakku vuokaan tai kulhoon (tilavuus 1 1/2 l). Tee kerroksia mascarponevaahdosta, sitrustäytteestä ja pipareista. Jätä mascarponekerros päällimmäiseksi
- Nosta sitrusmisu tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kuori ja viipaloi appelsiinit. Koristele sitrusmisu appelsiiniviipaleilla ja valuta halutessasi vaahterasiirappia pinnalle ennen tarjoilua.