Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Sitrusten raikastama piparikerrosjälkkäri sopii jouluaterian raikkaaksi päätökseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouluinen sitrusmisu

Ainekset

Mascarponevaahto
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponejuustoa
3/4
dl
vaahterasiirappia
Sitrustäyte
1
(luomu)appelsiini kuori
1
(luomus)sitruunan kuori
2 ½
dl
appelsiinin mehua
½
dl
sitruunan mehua
1 ½
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
3
keltuaista
50
g
voita
Lisäksi
150
g
joulupipareita
3
appelsiinia
2
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin sitrustäyte. Huuhtele appelsiini ja sitruuna ja raasta niistä kuoret. Purista sitruksista myös mehut. Mittaa täytteen aineet kattilaan voita lukuunottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes täyte juuri ja juuri kiehahtaa ja suurustuu. Nosta kattila pois liedeltä, paloittele ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä täyte jääkaappikylmäksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja vaahterasiirappi.
  3. Kokoa kakku vuokaan tai kulhoon (tilavuus 1 1/2 l). Tee kerroksia mascarponevaahdosta, sitrustäytteestä ja pipareista. Jätä mascarponekerros päällimmäiseksi
  4. Nosta sitrusmisu tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  5. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Koristele sitrusmisu appelsiiniviipaleilla ja valuta halutessasi vaahterasiirappia pinnalle ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pähkinäpuu_2 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pannari Helppo

Ainekset

0,5
dl
maitoa
1
tl
suolaa
2
kpl
munaa
2
rkl
sokeria
0,5
dl
ruokaöljyä
2,5
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

1. Sekoita aineet keskenään.
2. Anna kohota 30 min.
3. Laita leivinpaperi syvälle uunipellille.
4. Kaada uunipellille ja paista n. 30-35 min 200-225 C
5. Tarjoa lettuhillon ja kermavaahdon kanssa. Nauti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Satu Kemppainen

Näyttävän jälkiruuan makuja on helppo muunnella: vaihda jäätelö sitruunasorbettiin, marjat hedelmiin ja valkosuklaa tummaan suklaaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklainen Eton mess

Ainekset

jäätelöä
marjoja
ananaskirsikoita
halvaa
marenkia
rouhittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Valmista ensin valkosuklaavaahto (ks. ohje alla).
  2. Asettele ainekset tarjoiluvadille. Pyörittele jäätelö palloiksi. Aseta muutamaan kohtaan tarjoiluvadille. Koristele marjoilla. Murra halva paloiksi ympäri vatia. Murusta marenkia. Lusikoi vaahtoa kaiken päälle ja koristele manteleilla.

 

 

 

 

Valkosuklaavaahto

Ainekset

100
g
valkosuklaata
1
prk (150g)
ranskankermaa
2
dl
kuohukermaa
1/2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa ja sulata se lyhyissä pätkissä mikrossa.
  2. Vaahdota ranskankerma ja kerma löysäksi vaahdoksi. Valuta valkosuklaa vaahdon joukkoon vatkaten koko ajan samalla. Mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannun Linnun jumalaisessa luottojälkiruuassa maistuvat tyrni ja italialainen katkero.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + pakastaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rosmariini-tyrnisemifreddo

Ainekset

8
kananmunankeltuaista
dl
sokeria
dl
tyrnimehua (makeuttamaton)
¾
dl
katkeroa (esim. Averna)
tyrnisiirappi
dl
sokeria
dl
vettä
2
rkl
tyrnimehua
Marenki
2
kananmunanvalkuaista
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
Kermavaahto
3
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
Lisäksi
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna keltuaisia, sokeria, tyrnimehua ja katkeroa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
  2. Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.
  3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  4. Vaahdota kerma ja lisää sokeri.Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto keskenään varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Hienonna rosmariini ja lisää se seokseen. Kaada seos vuokaan (vet. 1½ l) ja pakasta yön yli. Kumoa ja koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)