Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1824 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Sitrusten raikastama piparikerrosjälkkäri sopii jouluaterian raikkaaksi päätökseksi.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouluinen sitrusmisu

Ainekset

Mascarponevaahto
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponejuustoa
3/4
dl
vaahterasiirappia
Sitrustäyte
1
(luomu)appelsiini kuori
1
(luomus)sitruunan kuori
2 ½
dl
appelsiinin mehua
½
dl
sitruunan mehua
1 ½
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
3
keltuaista
50
g
voita
Lisäksi
150
g
joulupipareita
3
appelsiinia
2
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin sitrustäyte. Huuhtele appelsiini ja sitruuna ja raasta niistä kuoret. Purista sitruksista myös mehut. Mittaa täytteen aineet kattilaan voita lukuunottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes täyte juuri ja juuri kiehahtaa ja suurustuu. Nosta kattila pois liedeltä, paloittele ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä täyte jääkaappikylmäksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja vaahterasiirappi.
  3. Kokoa kakku vuokaan tai kulhoon (tilavuus 1 1/2 l). Tee kerroksia mascarponevaahdosta, sitrustäytteestä ja pipareista. Jätä mascarponekerros päällimmäiseksi
  4. Nosta sitrusmisu tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  5. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Koristele sitrusmisu appelsiiniviipaleilla ja valuta halutessasi vaahterasiirappia pinnalle ennen tarjoilua.
Ihan maidotonta on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Maidoton ja gluteeniton Rocky Road herkku
Maidoton ja gluteeniton Rocky Road herkku

Rocky Road -suklaasta on niin monta versiota kuin on kokkiakin. Resepti on rennosti muunneltavissa aina sen mukaan mitä kaapista löytyy ja mitkä ainekset parhaiten sopivat vatsallesi. Vilkaise siis ennen kauppaan menoa kaappisi ja katso mitä kaikkea Rocky Roadiin hyödynnettävää voisit...

Valmistan usein Rocky Road -suklaata juhliin naposteltavaksi ja kylään viemisiksi tai lahjaksi. Reseptissä on helppo huomioida erikoisruokavaliota noudattavat herkuttelijat tai lahjan vastaanottajan makumieltymykset. Herkkävatsaiset voi huomioida esimerkiksi maidotonta suklaata ja gluteenittomia...

Vaikeustaso
Helppo

Rocky Road suklaa

Ainekset

1
kpl
gluteeniton riisikakku (saa olla suolaa)
150
g
erilaisia suolattuja pähkinötä
100
g
manteli-pähkinäsekoitusta, naturellina
300 - 400
g
tummaa maidotonta suklaata
30
g
pieniä vaahtokarkkeja tai vastaavia (gluteeniton, maidoton, vegaani)
Lisäksi tarvitset 1 kpl leivinpaperiarkin ja sopivan kokoisen vuoan suklaan valmistusta varten. Käytin vuokaa, jonka koko oli 17 x 30 cm ja laidan korkeus 3 cm.

Työvaiheet

1. Murenna tai leikkaa riisikakku pieniin paloihin

2. Leikkaa veitsellä puolet suolatuista ja suolaamattomista pähkinöistä ja manteleista.

3. Leikkaa ja taittele leivinpaperi sopivan kokoiseksi suojaksi vuokaan, myös reinoille.

4. Ripottele riisikakun palat vuoan pohjalle sekä 2/3 kaikista pähkinöitä ja manteleista (leikattuja ja kokonaisia).

5. Sulata suklaa.

Käytän itse suklaan sulattamiseen pursotinpussia ja kuumaa vettä, silloin voi hyödyntää sulan suklaan viimeiseen pisaraan eikä tule hävikkiä eikä turhaa tiskiä: Paloittele suklaa riittävän isoon kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Sulje pussi pussinsulkijalla. Kiehauta vettä ja kaada kuuma vesi lieriömäiseen astiaan, esim kannuun. Laita pursotinpussi kuumaan veteen, niin että pussin suu ja sulkija ovat veden yläpuolella. Anna "hautua" muutama minuutti, kunnes suklaa on sulanut.

6. Leikkaa pursotinpussin suu auki ja purstota sulaa suklaata kaikkien ainesten päälle. Jos näyttää siltä ettei suklaa ole tarttunut kaikkiin pähkinöihin ja aineksiin, ota haarukka ja sekoita aineksia keskenään.

7. Tasoita pinta ja ripottele päälle loput pähkinät ja mantelit sekä vaahtokarkkeja. Anna jähmettyä huoneen lämmössä tai jääkaapissa.

Ota jähmettynyt levy vuoasta ja leikkaa paloihin. Tarjoa naposteltavaksi tai jälkiruokana kahvin/teen kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 571 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Mitä saadaan, kun yhdistetään banoffee ja italialainen jäädyke? Todellinen lohtuherkku. Makeanhimon taatusti taltuttava banoffee-semifreddo on täydellinen tarjottava illanistujaisiin.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 3 h pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee-semifreddo

Ainekset

2
munaa
2
rkl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
banaania
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli toffeeksi keitettyä maitoa)
50
g
kaurakeksejä

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Huuhdo ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota kerma. Nostele joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.
  3. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä laakeaan metalli- tai lasivuokaan puolet kermavaahtoseoksesta. Pudottele päälle toffeenokareita ja banaaniviipaleita. Murenna päälle keksejä. Tee toinen kerros samalla tavoin, mutta levittele toffeenokareita hieman haarukalla.
  5. Pakasta 3–4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo.

Vinkki! Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa jääkaapissa pehmeän kohmeiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkajuustokakku

Ainekset

100
G
Voita
1
dl
Sokeria
1
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
dl
Ruisjauhoja
1
Tl
Leivinjauhetta
1
Tl
Vaniljasokeria
Täyte:
500
G
Rahka
400
G
Maustamaton tuorejuusto
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Rkl
Vaniljasokeri
1
Rkl
Sitruunan mehu + kuori
6
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Mustikka

Työvaiheet

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Ripottele kakun pinnalle mustikat.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa,...

Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Kommentit (0)