Uuniomena on klassikko, jonka voi päivittää inkiväärillä, hasselpähkinöillä ja toffeekaramelleilla. Kaada lautaselle mantelimaitoa ja ripottele kanelia päälle. Nam!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + 30 min
Helppo
Karamelliomenat ja mantelimaito
Ainesosat
4
omenaa
karamellitäyte
75
g
voita
1
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
dl
hasselpähkinöitä
100
g
pehmeitä toffeekaramelleja (irtokaramellitiskiltä)
2
rkl
ruokosokeria
lisäksi
8
dl
mantelimaitoa (esim. Alpro)
2
tl
kanelia
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota voi jääkaapista pehmenemään.
- Pese ja halkaise omenat. Pyöräytä siemenkota pois esimerkiksi pariisinperunaraudalla. Laita omenat uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna inkivääri, rouhi pähkinät ja pilko karamellit. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Lusikoi täyte omenien päälle.
- Kypsennä omenia uunissa 20–30 minuuttia, lajikkeesta riippuen.
- Tarjoa lisäksi kylmää mantelimaitoa ja kanelia.