Vartin kesäjäätelö syntyy ilman jäätelökonetta turkkilaisesta jogurtista ja kondensoidusta maidosta. Makupariksi pyöräytetään salsa mansikoista ja yrteistä.
Kardemumma-jogurttijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jogurtti, kondensoitu maito ja rahka kulhossa. Mausta sitruunan mehulla ja kardemummalla.
- Perkaa mansikat ja soseuta ne teho- tai sauvasekoittimella.
- Lusikoi jäätelömassa ja mansikkasose tarjoilukulhoihin kerroksittain. Peitä kulhot ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli, kunnes jäätelö on jäätynyt.
- Tee mansikkasalsa maustumaan hetki ennen tarjoamista.
Mansikkasalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja viipaloi mansikat. Hienonna yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa.
- Laita salsa jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi.