Vartin kesäjäätelö syntyy ilman jäätelökonetta turkkilaisesta jogurtista ja kondensoidusta maidosta. Makupariksi pyöräytetään salsa mansikoista ja yrteistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
20 min + 10 tuntia
Keskivaikea
Kardemumma-jogurttijäätelö
Ainesosat
2 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tlk
(397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
200
g
rahkaa
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
kardemummaa
6
dl
(300 g) mansikoita
LISÄKSI
mansikkasalsaa (ks. ohje)
Vaiheet
- Sekoita jogurtti, kondensoitu maito ja rahka kulhossa. Mausta sitruunan mehulla ja kardemummalla.
- Perkaa mansikat ja soseuta ne teho- tai sauvasekoittimella.
- Lusikoi jäätelömassa ja mansikkasose tarjoilukulhoihin kerroksittain. Peitä kulhot ja nosta pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli, kunnes jäätelö on jäätynyt.
- Tee mansikkasalsa maustumaan hetki ennen tarjoamista.
Mansikkasalsa
Ainesosat
3
dl
(150 g) mansikoita
1/3
dl
basilikanlehtiä
1/3
dl
sitruunamelissanlehtiä
1
rkl
sokeria
(1
rkl
lakkalikööriä)
Vaiheet
- Puhdista ja viipaloi mansikat. Hienonna yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa.
- Laita salsa jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi.