Kardemummalla ja konjakilla maustettu suklaamousse on ihanan tuhti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo
Kardemumma-konjakki-suklaamousse
Ainekset
200
g
leivontasuklaata
50
g
voita
2
kananmunaa
2
rkl
konjakkia
1
tl
rouhittua kardemummaa
2
dl
kuohukermaa
Työvaiheet
- Mittaa suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos konjakilla ja kardemummalla ja anna jäähtyä.
- Vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma eri kulhossa. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen.
- Jaa mousse kuuteen annosmaljaan ja anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia.