Jäädykkeen kanssa tarjottavat jättikokoiset keksit pilkuttuvat tummasta suklaasta, manteleista ja kirsikoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
10 min + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Kirsikka-suklaakeksit
Ainekset
125
g
huoneenlämpöistä voita
3/4
dl
sokeria
3/4
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
200
g
tummaa suklaata
1/2
dl
kuorellisia manteleita
1
dl
säilöttyjä hapankirsikoita (esim. Andros)
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita munat yksitellen voi-sokeriseokseen.
- Rouhi suklaa ja mantelit. Valuta ja paloittele kirsikat. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suklaa, mantelit ja kirsikat. Lisää seos voi-sokerivaahtoon.
- Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.