Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
13:58 | 19.8.2013

Kirsikkagranita

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Raikas, hileinen granitajäädyke tehdään tuoreista kirsikoista ja pullollisesta ihanaa kirsikkaolutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
10 min + 4 t
Helppo

Kirsikkagranita

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
kirsikoita
2 1/2
dl
sokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2 1/2
dl
kirsikkaolutta (esim. Lindemans Kriek)

Vaiheet

  1. Huuhtaise kirsikat ja poista kivet. Soseuta kirsikat sauva- tai tehosekoittimella. Lisää sokeri, hunaja ja kirsikkaolut. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada granitaseos pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla. Anna jäätyä noin 2 tuntia. Sekoita voimakkaasti. Nosta takaisin pakastimeen. Anna jäätyä 1 tunti, toista sekoittaminen. Anna jäätyä vielä vähintään 2 tuntia.
  3. Lusikoi granita tarjoilumaljoihin. Kun granita tehdään ilman jäätelökonetta, rakenne on hieman hileinen, joten siitä pyöriteltävät pallot ovat lastumaisia.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai suklaakeksien kanssa.

 

Jälkiruoalle sopii juomaksi sama kirsikkainen Lindemans Kriek, 2,88 e/0,25 l, jota käytetään granitan valmistukseen. Astetta juhlavamman juoman saa, kun lorauttaa kirsikkaolutta cavan joukkoon. Belgialaisen, makean hedelmäisen oluen helakka väri tekee cocktailista kauniin punaisen. (JUOMASUOSITUS Mikko Salmi)

Tilaa Glorian ruoka & viini
kirsikka
olut
granita
jälkiruuat
Jälkiruuat

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini