Kääretorttu saa uutta puhtia marenkikerroksesta.
Kuohkea marenkirulla
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota keskenään margariini ja sokeri, lisää keltuaiset, maito ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi öljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.
- Vaahdota marengin valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään maissijauho ja valkoviinietikka ja lisää seos valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Levitä marenkiseos pellille taikinakerroksen päälle.
- Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pohjataikina on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Kumoa levy varovasti toisen leivinpaperin päälle, niin että saat poistettua levyn pohjasta uunissa olleen leivinpaperin.
- Vaahdota kerma pehmeäksi, mausta tarvittaessa sokerilla ja levitä ohuelti kääretorttulevyn pinnalle. Säästä loput. Lisää päälle marjoja ja tomusokerilla makeutettua passionhedelmän sisusta. Kääri rullalle ja tarjoa lopun kermavaahdon kanssa.[ruutu id="1332297"]