Sauli Koskisen pop up -ravintolassa kurpitsapiirakka tehdään myskikurpitsasta.
Kurpitsapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja keitä kypsäksi suolaamattomassa vedessä. Valuta kypsät kurpitsakuutiot ja aja tasaiseksi intiaanisokerin ja rypsiöljyn kanssa tehosekoittimessa.
- Kaada kurpitsaseos kulhoon ja sekoita joukkoon kuivat aineet vispilällä sekoittaen. Lopuksi lisää kananmunat yksitellen taikinaan hyvin sekoittaen.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 160-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä eikä tikkuun tartu taikinaa.
Kurpitsa-kookoskreemi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutio kurpitsa ja halkaiset vaniljatanko. Laita kurpitsakuutiot kattilaan ja peitä kookoskermalla. Kiehauta ja hauduta kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Nostele reikäkauhalla kurpitsat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Tarvittaessa lisää kattilasta kookoskermaa. Makeuta sokerilla. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
- Jäähdytä myös haudutuskookoskerma ja säilytä jääkaapissa.
Jogurttijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita maito, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Lämmitä 70 asteeseen ja pidä siinä 10 minuuttia.
- Anna jäähtyä 30 minuuttia ja sekoita jogurtti joukkoon sauvasekoittimella.
- Jäähdytä kylmäksi ja aja jäätelökoneella jäätelöksi.