Tässä kakussa ei ole grammaakaan gluteenia, kun jauhotat vuoan mantelijauheella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Lakritsimutakakku
Ainekset
Kakkupohja
200
g
tummaa suklaata (esim. 60 %)
100
g
voita
4
kananmunaa
4
dl
tomusokeria
1
rkl
maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)
1
rkl
lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1
tl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa
Lisäksi
1
rkl
voita
1
rkl
mantelijauhetta
Kuorrutus
150
g
tummaa suklaata
1
rkl
voita
100
g
tuorejuustoa
1 1/2
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
½–1
rkl
lakritsijauhetta
6–8
macaronkeksiä
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja jauhota mantelijauheella. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Sulata suklaa ja paloiteltu voi varovasti vesihauteessa, sekoita sileäksi ja nosta jäähtymään.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä maissitärkkelys, lakritsijauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-voiseos ja ripaus suolaa vaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy. Anna kakun jäähtyä vähintään 2 tuntia. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta.
- Tee kuorrutus. Sulata suklaa ja voi varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla ja lakritsilla. Lisää lopuksi suklaasula.
- Levitä kuorrutus kakun päälle heti, sillä se jähmettyy nopeasti. Koristele kakku macaronkekseillä. Laita jääkaappiin tarjoamiseen asti.