Voit käyttää zabaglionessa samaa jälkiruokaviiniä, jota tarjoat ruuan kanssa.
Lakupäärynät
Ainekset
Työvaiheet
- Valitse kattila, jonka pohjalle mahtuu 4 kokonaista päärynää tai 2 päärynää halkaistuina. Mittaa kaikki muut aineet paitsi päärynät kattilaan. Kiehauta ja anna liemen hautua alhaisella lämmöllä 10 minuuttia.
- Kuori päärynät ja lisää ne kattilaan. Niiden tulee peittyä kokonaan.
- Hauduta alhaisella lämmöllä 12 minuuttia ja nosta sivuun. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä.
- Valuta päärynät ja tarjoa ne balsamicolla maustetun zabaglionen kanssa (ks. ohje alhaalla).
Balsamicolla maustettu zabaglione
Ainekset
Työvaiheet
- Ota esille metallikulho ja kattila vesihaudetta varten. Laita kattilaan sen verran vettä, että vesi ei ulotu kulhon pohjaan, kun kulho on kattilan päällä. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Mittaa kaikki aineet kulhoon. Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes se on kastikemaista ja kuplat häviävät.
(n. 1½ dl, 15 min)