Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg

Laskiaispulla sai uudet muodot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pitkoa
Valmistusaika
45 min + taikinan kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Laskiaispitko

Ainekset

2 ½
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
rkl
kardemummaa
noin 8
dl
vehnäjauhoja
50
g
voita
Voiteluun
1
muna
Toscakuorrutus
50
g
voita
2 ½
dl
mantelilastuja
1
dl
ruokokidesiirappia
1
dl
kermaa
Väliin
2
dl
kuohukermaa
3
dl
vadelmahilloa
Päälle
50
g
tummaa suklaata
tomusokeria koristeluun

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon myös muna.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
  3. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahtia ja leivo kahdeksi pitkoksi. Kohota pitkot toisen kerran uunipellillä leivinliinan alla. Voitele pitkot munalla.
  5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
  6. Tee toscakuorrutus. Laita kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan. Keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Levitä hieman jäähtynyt kuorrutus pullapitkon päälle ja anna kovettua hetken aikaa kylmässä.
  7. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Tee lusikalla suklaaraitoja toscan päälle.
  8. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Leikkaa terävällä veitsellä pitkosta ”hattu” pois. Levitä pohjalle hilloa ja kermavaahtoa. Laita kansi päälle ja koristele vielä tomusokerilla.
  9. Laita pitko hetkeksi kylmään ennen tarjollepanoa. Leikkaa terävällä veitsellä jokaiselle sopivan kokoisia paloja.

Vinkki! Voit leipoa pitkon myös perinteisesti letittämällä tai tehdä taikinasta pikkupullia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vadelmainen mokkasuklaakakku on juhlava ja raikas kakku, joka hurmaa maullaan. Mokka-suklaapohjaan ei tule ollenkaan lisättyä sokeria. Pohja kätkee sisäänsä täyteläisen vadelmamoussen. Pinnalla on suklaa-kahvivalumat ja kermavaahtoruusukkeet. Tämä kakku sopii oikeastaan juhlaan kuin juhlaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmainen mokka-suklaakakku

Ainekset

Pohja:
4
kpl
(yli)kypsää banaania
12
kpl
kuivattuja taateleita
1
dl
vahvaa kahvia
3
kpl
kananmunia
125
g
voita
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
1,5
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
nokare
voita
vuoan voiteluun
Vadelmamousse:
250
g
vadelmia
200
g
vaniljatuorejuustoa
2
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
tomusokeria (maun mukaan)
1,5
dl
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
5
kpl
liivatelehtiä
1
dl
appelsiinimehua pohjan kostutukseen
Kuorrute ja muut koristeet:
3
rkl
kuohukermaa
60
g
tummaa suklaata (80 prosenttista)
4
rkl
kuumaa vahvaa suodatinkahvia
1
dl
vispikermaa
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
tomusokeria
pakastekuivattua vadelmarouhetta (dr. oetker)
sitruunamelissaa tai minttua
vadelmia

Työvaiheet

Pohja:
Soseuta banaanit, taatelit ja kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kananmunat. (Kananmunia ei tarvitse vatkata)
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-hedelmäsoseseos ja sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. (Halkaisijaltaan n. 20 cm)
Paista 180 asteisessa uunissa n. 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Kun kakkupohja on jäähtynyt aloita täytemoussen valmistus.
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa siivilän läpi. (Siemenet voi käyttää vaikkapa smoothieen!)
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhdistä vadelmakastike ja vaniljatuorejuusto sekä sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne sitten kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla nuolijalla käännellen vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Viimeisenä sekoita kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen vadelmamousseen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia.
Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan.
Kelmuta vuoka huolellisesti.
Nosta ensimmäinen kakkupohja (tasainen pohjapuoli alaspäin) vuokaan.
Kostuta pohja esimerkiksi pullasutia käyttäen appelsiinimehulla. (1/2 dl)
Kaada pohjan päälle vadelmamousse ja siirrä hyytymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Nosta toinen kakkupohja hyytyneen vadelmamoussen päälle.
Kostuta toinen kakkupohja lopulla appelsiinimehulla.
Siirrä tekeytymään jääkaappiin vielä vähintään kahdeksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Kuumenna kuohukerma kattilassa hyöryävän kuumaksi.
Sammuta liesi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Lisää joukkoon kuuma kahvi ja sekoittele tasaiseksi.
Mittaa kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri.
Vatkaa jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Tee kakkuun suklaavalumat teelusikkaa apuna käyttäen.
Pursota kakun pinnalla kermavaahtoa.
Ripottele kermavaahdon päälle vadelmarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla ja vadelmilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Onko sitä olemassa vaaleata kaakaojauhetta?Valkosuklaakaakaojauhe esim.? Maitokaakaojauhe ei ole kaakaojauhetta.

micsno on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
BanaaniSuklaapiiras
BanaaniSuklaapiiras

Nopea, helppotekoinen ja maistuva makea murupiiras vaikka yllätysvieraiden varalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
40-60min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-banaani kaurapiirakka

Ainekset

3
dl
Kaurahiutaleita
0,5
dl
Sokeria
4
dl
Kaura/vehnäjauhoja
2
dl
Sulaa voita
Täyte
4
kpl
Banaaneja
2
rkl
Fariinisokeria
2
rkl
Sitruunamehua
100~
g
Suklaata

Työvaiheet

-Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri.
-Sulata voi juoksevaksi ja sekoita jauhojen sekaan.
-Sekoita voi ja jauhot kokonaan, jotta niistä tulee muromaista ja että kaikki sekoittuvat keskenään hyvin.
-viipaloi banaanit
-lisää banaanien joukkoon fariinisokeri ja sitruunamehu ja sekoita hyvin keskenään.
-Murenna suklaa pieniksi palasiksi.
-Levitä taikina piirakkavuokaan reunojamyöten ja painele taikina tiiviiksi pohjalle. (jätä vähän taikinaa päällysteeksi).
-Lisää täyteseos tasaisesti vuokaan taikinan päälle.
-Ripottele suklaamurut piirakkaan.
-Ripottele lopuksi loput taikinasta piirakkaan päällimäiseksi.

Paista uunissa n. 30-40min 200C asteessa.

Nauti lopuksi esimerkiksi jäätelön ja kahvin kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ternimaidosta tehty uunijuusto on suussasulavan pehmeää. Rakastan makuyhdistelmää vadelmien kanssa,

Minun vanhemmat tuovat aina ajoittain mökkituliaisina ternimaitoa, jota minulta usein löytyykin pakkasesta. Äitini valmistaa siitä ihanaa keittoa, mutta itse olen uunijuuston kannattaja. Ihan mieletön herkku, jota voisi syödä loputtomasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ainekset

0,75
litraa
ternimaitoa
0,5
tl
suolaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Voitele uunin kestävä vuoka voilla
2. Kaada ternimaito vuokaan
3. Lisää suola ja sekoita

Paista 175 asteessa 40 minuuttia, kunnes uunijuusto on hyytynyt

Tarjoile lämpimänä kylmien vadelmien kanssa

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Omenasiideripiirakka
Omenasiideripiirakka

Omenapiirakka siiderillä, kyllä kiitos! Tämä neljän ainesosan herkku on erittäin nopea ja vaivaton tehdä. Taidanpa hakea vielä yhden palan lisää...

Tämä ohje on peruja 90-luvulta joltain Tupperware kutsuilta, josta nappasin sen mukaani. Voit säädellä piirakan makua valitun omenalajikkeen mukaan: hapanta, makeaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min valmistus + 35 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Omenasiideripiirakka

Ainekset

1
pkt
valmista murotaikinaa
3
dl
alkoholitointa omenasiideriä
1
pss
vaniljakastikejauhetta
3
omenaa
raasteena

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Voitele piirakkavuoka ja painele valmis murotaikina pohjalle
2. Sekoita vaniljakastikejauhe siideriin
3. Lisää joukkoon kuoritu ja raastetut omenat, sekoita
4. Kaada seos pohjan päälle

Paista 175 asteessa 35 minuuttia

Kommentit (0)