Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Posset on kaikkein vaivattomin kermavanukas. Kypsentämistä ei tarvita, vaan kerma hyytyy silkkiseksi limetin mehulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Limetti-inkivääriposset

Ainekset

1 3/4
dl
hienoa kidesokeria (esim. Siro)
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
2
(luomu)limetin hienoksi raastettu kuori
1
dl
limetin mehua (vastapuristettua)
Tarjoiluun
hillottua inkivääriä
5
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 3 min, koko ajan sekoittaen.
  2. Lisää jauhettu inkivääri sekä limetinkuori ja -mehu. Sekoita hyvin. Kaada seos kuuteen lasiin tai pieneen jälkiruokakulhoon. Jos käytät pieniä laseja, tästä määrästä riittää noin kahdeksaan pikkuannokseen.
  3. Peitä lasit muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 t.

Kommentit (2)

Hovila
Seuraa 
Liittynyt9.5.2015

Kerman määrä puuttuu.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiitos kommentistasi ja pahoittelut! Kerman määrä oli tosiaan jostain syystä tipahtanut reseptistä pois. Nyt se on lisätty.

terveisin, Soppa365 toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble

Ainekset

1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
  2. Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
  3. Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
  4. Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tämä piirakka on yksinkertaisuuden huippu! Taikinan päälle pilkotaan brietä ja reunat taitellaan galetten tyyliin eli et tarvitse edes vuokaa. Kokonaisuuden viimeistelee tietenkin tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 30 min

Mansikka-briepiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
225
g
voita
1
dl
vettä
Täyte
300
g
briejuustoa
Kuorrute
1
l
mansikoita
1/2
ruukkua
minttua
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa brie noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne taikinalevylle, jätä reunasta 5 cm ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Perkaa ja pilko mansikat muutamaan osaan. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja sokeri mansikoihin. Lusikoi mansikka-minttusalaatti kuuman piirakan päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Perinteinen pannari saa uuden muodon piirakkavuoassa. Taikina saa lisämakua ja kuitua kaurajauhoista ja -hiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-pannarikakku

Ainekset

5
dl
maitoa
2
munaa
2
dl
kaurajauhoja (gluteeniton)
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
3-4
(250 g)
raparperin vartta
Lisäksi
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250
g
mansikoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa maito ja kananmunat sekaisin. Lisää joukkoon kaurajauhot, kaurahiutaleet, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  2. Pese raparperin varret ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi pyöreään uunivuokaan tai piirakkavuokaan (ø 26 cm). Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle raparperiviipaleita.
  4. Paista pannarikakkua uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes kakku on paistunut kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä hetki. Nosta pannarikakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa annospaloiksi.
  5. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoile pannarikakun kanssa vaniljavaahtoa ja mansikoita.

Kommentit (3)

Maliisa

Montakohan munaa tuohon raparperi-pannukakkuun kuuluisi laittaa. Ohje ei kerro mitään??

Time38

Montako k-munaa reseptiin kuuluu.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos tarkkasilmäisyydestä! Päivitin ohjeen :)