Amerikkalainen limettipiiras on laiskan leipurin unelma: lopputulos on erinomainen, mutta vaiva vähäinen. Keksimurupohjan paistaminen tuo esiin voin ihanan pähkinäisen maun. Makea ja hapan yhdistyvät täytteessä hienosti.
HS Ruoka 2.10.2014, Katja Bäcksbacka.
Limettipiiras "Key Lime Pie"
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) kokoinen ympyrä. Laita leivinpaperiympyrä vuoan pohjalle. Voit käyttää myös tavallista piirakkavuokaa, silloin et tarvitse leivinpaperia. Jauha keksit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta pohja paistumaan 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Ota piirakkapohja uunista. Laske uunin lämpö 150 asteeseen.
Tee täyte. Huuhtele ja kuivaa limetit. Raasta limeteistä kuori ja purista mehu huolellisesti talteen. Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset sekä limettimehu ja limettien kuoriraaste. Kaada täyte hieman jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
Nosta vuoka takaisin uuniin. Paista noin 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä pöydällä. Siirrä sitten jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta täyte vielä kiinteytyy.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Koristele piiras kermavaahdolla ja limettiraasteella. Tarjoa loput kermavaahdosta piiraan lisukkeena.