Juhlallisempi versio luumurahkasta
Luumu mascarpone viettelys
Ainekset
Työvaiheet
1. Keitä luumut veden kanssa pehmeiksi, noin 15-20 min. Vettä sen verran että luumut juuri ja juuri peittyvät.
2. Soseita luumut ja laita kylmään jäähtymään.
2. Vaahdota vispikerma, voit jättää vaahdon notkeaksi, ei liian kovaksi. Lisää sokerit ja mascarpone. Sekoita vatkaimellasi ja lisää joukkoon jäähtynyt luumusose. Jätä sosetta 0,5 dl tarjolle laittoa varten. Tarkista makeus, oman maun mukaan lisää sokeria.
4. Laita tarjoilukulhoon ensin mascarboneseosta, väliin nokareita luumusoseesta, päälle uudelleen loput mascarponeseoksesta ja vielä pienet nokareet luulusosetta koristeiksi. Voit maun mukaan vielä vaahdota ylimääräisen vispikermaa kevennykseksi päälle.
Voit laittaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua tai nauttia suoraan valmistumisen jälkeen.