Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Laseihin lastattu juustokakku on täydellisen hyvää sellaisenaan tai jäädytettynä. Eikä sen valmistamiseen tarvitse uunia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäinen juustokakku lasissa

Ainekset

1
dl
kuohukermaa
1
pkt
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100
g
(n. 1 dl) maapähkinävoita
1
dl
tomusokeria
2
tl
sitruunamehua
4-6
suklaakeksiä
Tarjoiluun
4
rkl
suklaakastiketta
2
dl
marjoja, esim. punaherukoita tai vadelmia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki sähkövatkaimella. Lisää maapähkinävoi, tomusokeri ja sitruunamehu. Vatkaa tasaiseksi. Kääntele joukkoon kermavaahto. Maista seosta ja lisää sokeria tarvittaessa.
  3. Ripottele puolet murustelluista kekseistä tarjoilukulhoihin tai laseihin. Lusikoi päälle juusto-maapähkinävoiseos. Tarjoa heti tai peitä kelmulla ja anna jäähtyä 3 tuntia.
  4. Ripottele pinnalle loput keksinmurut. Viimeistele suklaakastikkeella ja marjoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 375 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun paketin pohjalta löytyy muutama keksi, omenainen crumble syntyy nopeasti. Keksit muuttuvat jauhojen ja voin kanssa herkulliseksi muruksi, joka ripotellaan uunivuokaan ladottujen omenalohkojen ja sokerin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenacrumble

Ainekset

l
happamahkoja omenoita viipaleina tai lohkoina
1
dl
fariinisokeria
tl
kanelia
2
rkl
sitruunamehua
Crumble
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
murskattuja keksejä, esimerkiksi Pirkka speculaas tai Lotus Biscoff
175
g
voita
Vuoan voiteluun
voita
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai paksua vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Kuutioi tai viipaloi omenat. Sekoita omenoiden joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  2. Tee murupäällys. Nypi jauhot, sokeri ja keksimurut kuutioidun voin joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes päällys on kauniin ruskea ja omenat tuntuvat pehmeiltä. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Viiden aineksen raparperipaistos on mökkiherkku parhaimmillaan. Kylmä vaniljajäätelö kruunaa kuuman kesäjälkkärin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fariini-raparperipaistos

Ainekset

500
g
raparperia
dl
fariinisokeria
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
dl
fariinisokeria
200
g
voita huoneenlämpöisenä
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle. Kypsennä raparperia uunissa 15 minuuttia.

  2. Nypi jauhot ja sokerit voin joukkoon. Ota raparperit uunista ja ripottele taikina tasaiseksi kerrokseksi raparperien päälle. Jatka kypsennystä 30 minuuttia.

  3. Tarjoa kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Minna

Ihana paistos, teen jälleen mökillä ensi viikolla.