Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Satu Kemppainen

Mango-valkosuklaamousse on ihanan ilmava jälkiruoka, joka haastaa perinteisen tuhdin suklaamoussen. Sen joukossa on yllätyksenä rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Mango-valkosuklaamousse

Ainekset

125
g
valkosuklaata
2
kananmunaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
dl
sokeroimatonta mangososetta
½
dl
rouhittuja (suolattuja ja paahdettuja) pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä hiukan.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa keltuaiset kevyesti ja kaada suklaasulan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää mangosose ja hunaja. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto ja pähkinärouhe joukkoon.
  4. Jaa mousse neljään annosmaljaan ja anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Juuston mehevöittämä piiras keikkuu kutkuttavasti makean ja suolaisen rajamailla. Rosmariini antaa taikinalle mielenkiintoisen makuvivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vadelma-nektariinigalette

Ainekset

dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
125
g
voita
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
2
nektariinia
2
dl
tuoreita vadelmia
½
dl
hillosokeria
LISÄKSI
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna
2–3
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna rosmariini. Nypi voi ja rosmariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kauli taikina jauhoseosta apuna käyttäen noin ½ cm:n paksuiseksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  4. Notkista ricotta ja sekoita joukkoon sokerit. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi taikinalevylle niin, että reunoista jää noin 3 cm tyhjää. Valuta mozzarella ja revi se ohuiksi suikaleiksi ricottajuuston päälle.

  5. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Sekoita hillosokeri viipaleiden joukkoon. Lisää vadelmat ja kääntele varoen niin että vadelmat pysyvät ehjinä. Levitä nektariiniviipaleet ja vadelmat juustojen päälle. Käännä galetten reunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Lado lämpimän galetten pinnalle tuoreita vadelmia ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Soseutetut mansikat värjäävät rahkan hennon punaiseksi. Marengit tuovat rakennetta ja tuore minttu mukavaa raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -mansikkarahka

Ainekset

1
l
tuoreita mansikoita
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
tlk (250 g)
maitorahkaa
½
dl
sokeria
12
marenkia
1–2
oksaa tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Perkaa mansikat. Soseuta puolet mansikoista survimella tai sauvasekoittimella. Viipaloi loput.

  2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja soseutetut mansikat. Mausta sokerilla.

  3. Kokoa annokset jälkiruokakulhoihin. Laita pohjalle rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita. Murenna kulhoihin marenkeja ja toista kerrokset, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Koristele mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kardemummaa lisäämällä saa rahkankin maistumaan piirakalta. Lisättyä sokeria ei tarvita, sillä sitruunarahka on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkapiirakkarahka

Ainekset

2
tlk (à 200 g)
sitruunarahkaa
3
dl
maustamatonta jogurttia (6 % rasvaa)
1
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
¾
tl
rouhittua kardemummaa
½
l
pensas- tai metsämustikoita
6
kaurakeksiä

Työvaiheet

  1. Sekoita rahka ja jogurtti keskenään. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi ja sekoita se rahkan joukkoon. Lisää myös kardemumma. (Sitruunarahka sisältää sokeria, joten sokerilisäystä ei tarvita.)

  2. Leikkaa isoimmat pensasmustikat puoliksi. Kääntele mustikat rahkan joukkoon. Jätä muutama marja koristeluun.

  3. Jaa rahka kulhoihin. Murenna päälle kaurakeksit ja koristele lopuilla mustikoilla.

Vinkki Jos käytät metsämustikoita, voit soseuttaa niistä osan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Juustokakkua muistuttava rahka syntyy nopeasti. Vadelman ja kinuski liitto on pettämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-juustokakkurahka

Ainekset

1
tlk (250 g)
pehmää maitorahkaa
2
dl
karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)
2
dl
vispikermaa
1
tl
vaniljasokeria
6
dl
tuoreita vadelmia
8
digestivekeksiä

Työvaiheet

  1. Laita rahka kulhoon ja sekoita joukkoon dulce de leche.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita kerma rahkaseokseen.

  3. Kääntele vadelmat joukkoon. Jätä muutama marja koristelua varten.

  4. Murenna kuusi keksiä annoskulhoihin. Annostele rahka kulhoihin ja koristele lopuilla vadelmilla ja kekseillä.

Vinkki Tarjoa jäljelle jäänyt dulce de leche vaikka lettujen kanssa. Se säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin viikon.

Kommentit (0)