Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Éclair on ranskalaiskahviloista tuttu tuulihattuleivos, joka täytetään nyt mascarponevaahdolla ja appelsiinimarinoiduilla mansikoilla. Tuulenkevyt leivos sulaa suussa, etenkin kun seurana nauttii lasillisen kepeää moscato d’astia tai samppanjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 kpl
Valmistusaika
1 t 10 min + 2 t
Vaikeustaso
Vaikea

Mansikka-éclair

Ainekset

Tuulihattutaikina
1
dl
täysmaitoa
1
dl
vettä
1
rkl
sokeria
ripaus
suolaa
80
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
3
kanamunaa
Marinoidut mansikat
250
g
/5 dl mansikoita
1
rkl
(luomu)appelsiinin raastettua kuorta
½
appelsiinin mehu
2
tl
hunajaa
Mascarponevaahto
2 ½
dl
vispikermaa
200
g
mascarponejuustoa
3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita mansikat marinoitumaan. Viipaloi mansikat pieneen kulhoon. Raasta appelsiininkuori joukkoon. Sekoita mehu ja hunaja lasissa. Valuta seos mansikoille. Nosta mansikat jääkaappiin marinoitumaan noin 2 tunniksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Valmista taikina. Mittaa maito, vesi, sokeri, suola ja voi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot nesteeseen voimakkaasti haarukkavatkaimella sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita voimakkaasti noin 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen ja sekoita aina välissä voimakkaasti, niin että saat tasaisen taikinan.
  3. Laita tylla (reiän Ø 15 mm) pursotinpussiin. Täytä pussi taikinalla. Pursota taikinasta 10–12 cm:n pituisia tankoja leivinpaperille. Jätä leivonnaisten väliin riittävästi tilaa, sillä taikina kohoaa reilusti. Paista leivonnaisia uunin keskitasossa ensin 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, tai leivonnaiset laskeutuvat.
  4. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja sokerit ja sekoita täyte sileäksi. Valuta mansikkaviipaleet siivilässä ja kuivaa tarvittaessa talouspaperilla.
  5. Täytä levonnaiset mielellään vasta ennen tarjoamista. Leikkaa jäähtyneet éclairit halki pituussuunnassa. Lusikoi tai pursota pohjapuolelle mascarponevaahtoa. Laita mansikkaviipaleita täytteen päälle. Nosta leivonnaisten kannet päälle. Koristele tomusokerilla ja mansikkaviipaleilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.