Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Éclair on ranskalaiskahviloista tuttu tuulihattuleivos, joka täytetään nyt mascarponevaahdolla ja appelsiinimarinoiduilla mansikoilla. Tuulenkevyt leivos sulaa suussa, etenkin kun seurana nauttii lasillisen kepeää moscato d’astia tai samppanjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 kpl
Valmistusaika
1 t 10 min + 2 t
Vaikeustaso
Vaikea

Mansikka-éclair

Ainekset

Tuulihattutaikina
1
dl
täysmaitoa
1
dl
vettä
1
rkl
sokeria
ripaus
suolaa
80
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
3
kanamunaa
Marinoidut mansikat
250
g
/5 dl mansikoita
1
rkl
(luomu)appelsiinin raastettua kuorta
½
appelsiinin mehu
2
tl
hunajaa
Mascarponevaahto
2 ½
dl
vispikermaa
200
g
mascarponejuustoa
3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita mansikat marinoitumaan. Viipaloi mansikat pieneen kulhoon. Raasta appelsiininkuori joukkoon. Sekoita mehu ja hunaja lasissa. Valuta seos mansikoille. Nosta mansikat jääkaappiin marinoitumaan noin 2 tunniksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Valmista taikina. Mittaa maito, vesi, sokeri, suola ja voi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot nesteeseen voimakkaasti haarukkavatkaimella sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita voimakkaasti noin 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen ja sekoita aina välissä voimakkaasti, niin että saat tasaisen taikinan.
  3. Laita tylla (reiän Ø 15 mm) pursotinpussiin. Täytä pussi taikinalla. Pursota taikinasta 10–12 cm:n pituisia tankoja leivinpaperille. Jätä leivonnaisten väliin riittävästi tilaa, sillä taikina kohoaa reilusti. Paista leivonnaisia uunin keskitasossa ensin 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, tai leivonnaiset laskeutuvat.
  4. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja sokerit ja sekoita täyte sileäksi. Valuta mansikkaviipaleet siivilässä ja kuivaa tarvittaessa talouspaperilla.
  5. Täytä levonnaiset mielellään vasta ennen tarjoamista. Leikkaa jäähtyneet éclairit halki pituussuunnassa. Lusikoi tai pursota pohjapuolelle mascarponevaahtoa. Laita mansikkaviipaleita täytteen päälle. Nosta leivonnaisten kannet päälle. Koristele tomusokerilla ja mansikkaviipaleilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Todella helpot joulunamut, 2 aineksesta, plus hieman kookoshiutaleita päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1-2 h
Vaikeustaso
Helppo

Joulunamut valkosuklaasta ja maapähkinävoista

Ainekset

100
gr
Valkosuklaa
2.5
rkl
Maapähkinävoita (sokeriton)
½
dl
Kookoshiutaleita

Työvaiheet

Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Sekoita sulanut suklaa ja maapähkinävoi. Jos maapähkinävoissa ei ole suolaa, lisää ripaus suolaa.
Anna massan jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Ota jähmettyneestä massasta teelusikan kokoisia paloja, ja pyörittele palloksi.
Kierittele pallot kookoshiutaleissa.
Säilytä valmiit palloset jääkaapissa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.

Tämmä jouluinen kakku on mummoni resepti ja sitä pääsee syömään joka joulu mummolassa. Kakku on niin hyvää, että sitä täytyy leipoa myös kotona. Hasselpähkinärouhe tuo taikinaan särmää. Mehevän taatelin, kahvin ja kaakaon liitto on vastustamattoman herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1h + paisto 1h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mummolan taatelikakku

Ainekset

250
g
kuivattuja taateleita
1
dl
vettä
250
g
voita
2
dl
vahvaa kahvia
1
dl
fariinisokeria
2
dl
taloussokeria
2
kpl
kananmunia
2
dl
hasselpähkinärouhetta
6
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
leivontakaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
neilikkaa
1/2
tl
inkivääriä

Työvaiheet

Laita kattilaan taatelit ja vesi.
Anna kiehua muutama minuutti lusikalla sekoitellen, kunnes seos on tasaista.
Lisää kuuman taateliseoksen joukkoon voi ja kahvi.
Jäähdytä seosta vähintään 15 minuuttia.

Sekoita jäähtynen seoksen joukkoon kananmunat ja hasselpähkinärouhe.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja siivilöi taikinaan.
Sekoittele nuolijan avulla tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka. (1 iso n. 3 litran vuoka tai 2 pienenpää n. 1,5 litran vuokaa)
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. tunti.
Tarkista kypsyys vielä puutikulla. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassaan.
Kumoa tarjoiluastialle ja halutessasi siivilöi päälle tomusokeria.
Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta ja säilyy jääkaapissa hyvinkin viikon!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Paahda sekametelisopan ainekset uunissa ja syö lämpiminä vuohenjuustokermavaahdon kanssa. Nopeaa ja ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sekahedelmäpelti ja vuohenjuustovaahto

Ainekset

4
luumua
2
päärynää
3
dl
viinirypäleitä
2
rkl
voita sulatettuna
1
rkl
fariinisokeria
2
dl
(esim. hassel-, saksan- tai parapähkinöitä)
Vuohenjuustovaahto
dl
kuohukermaa
1
tl
sokeria
50
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Puolita rypäleet. Levitä hedelmät leivinpaperille uunipellille. Sulata voi ja valuta se hedelmille. Ripottele sokeri päälle.
  2. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne pellille. Paahda hedelmiä ja pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Murustele vuohenjuusto vaahtoon.
  4. Tarjoa sekahedelmäpelti lämpimänä vuohenjuusto-kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)