Éclair on ranskalaiskahviloista tuttu tuulihattuleivos, joka täytetään nyt mascarponevaahdolla ja appelsiinimarinoiduilla mansikoilla. Tuulenkevyt leivos sulaa suussa, etenkin kun seurana nauttii lasillisen kepeää moscato d’astia tai samppanjaa.
Mansikka-éclair
Ainekset
Työvaiheet
- Laita mansikat marinoitumaan. Viipaloi mansikat pieneen kulhoon. Raasta appelsiininkuori joukkoon. Sekoita mehu ja hunaja lasissa. Valuta seos mansikoille. Nosta mansikat jääkaappiin marinoitumaan noin 2 tunniksi.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Valmista taikina. Mittaa maito, vesi, sokeri, suola ja voi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot nesteeseen voimakkaasti haarukkavatkaimella sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita voimakkaasti noin 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen ja sekoita aina välissä voimakkaasti, niin että saat tasaisen taikinan.
- Laita tylla (reiän Ø 15 mm) pursotinpussiin. Täytä pussi taikinalla. Pursota taikinasta 10–12 cm:n pituisia tankoja leivinpaperille. Jätä leivonnaisten väliin riittävästi tilaa, sillä taikina kohoaa reilusti. Paista leivonnaisia uunin keskitasossa ensin 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, tai leivonnaiset laskeutuvat.
- Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja sokerit ja sekoita täyte sileäksi. Valuta mansikkaviipaleet siivilässä ja kuivaa tarvittaessa talouspaperilla.
- Täytä levonnaiset mielellään vasta ennen tarjoamista. Leikkaa jäähtyneet éclairit halki pituussuunnassa. Lusikoi tai pursota pohjapuolelle mascarponevaahtoa. Laita mansikkaviipaleita täytteen päälle. Nosta leivonnaisten kannet päälle. Koristele tomusokerilla ja mansikkaviipaleilla.