Glukoosisiirapilla saa kotijäätelöön notkeamman rakenteen. Anna jäätelömassan jäähtyä hyvin ennen pakastimeen siirtämistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 min + 4 h
Keskivaikea
Mansikka-muscovadojäätelö
Ainesosat
4
kananmunankeltuaista
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
muscovadosokeria
1 1/2
dl
kevytmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
glukoosisiirappia (DanSukker)
LISÄKSI
2
dl
mansikkasosetta
1
dl
rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
Vaiheet
- Vaahdota keltuaiset ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi pinnoitetussa kattilassa. Lisää keltuais-sokerivaahto kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää mansikkasose ja pähkinät jäätelöseokseen. Anna jäähtyä.
- Kaada jäätelöseos pakasterasiaan tai kulhoon ja siirrä peitettynä pakastimeen vähintään 5–6 tunniksi. Sekoita jäätelö muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta saat rakenteesta kuohkeamman.