Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
14:31 | 13.7.2015

Mansikkatrifle

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
Ohje ja kuva: Christina Aaltio

Raikas ja kevyt mansikkatrifle syntyy kiisselistä. Valkoinen raita on kuohkeaa jogurttia ja päällinen unelman makeaa paahtomarenkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
30 min + kiisselin jäähtyminen
Helppo

Mansikkatrifle

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
l
mansikoita
7
dl
vettä
3/4
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
4
rkl
perunajauhoja
½
dl
vettä
Lisäksi
150
g
keksejä esim. tiramisu- tai kaurakeksejä
500
g
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunan raastettua kuorta
Marenki
3
kananmunan valkuaista
1 ½
dl
sokeria
Pinnalle
2
dl
mansikoita

Vaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja lohko marjat. Lisää kattilaan puolet marjoista, vesi, sokeri sekä kardemumma. Hauduta kiisseliä 10 minuuttia. Soseuta kiisselipohja ennen suurustamista.
  2. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi seokseksi. Vedä kattila pois liedeltä. Valuta suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa. Lisää hieman jäähtyneeseen kiisseliin loput mansikat.
  3. Mausta turkkilainen jogurtti vaniljasokerilla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.
  5. Kokoa jälkiruoka. Lusikoi jogurtti uuninkestävään reunalliseen lasivuokaan. Asettele pinnalle keksejä joko kokonaisina tai muruina. Valuta päälle jäähtynyt kiisseli. Lusikoi pintaan marenki.
  6. Kuumenna jälkiruokaa uunijäätelön tapaan noin 5 minuuttia 250-asteisessa uunissa eli kunnes pinta saa väriä.
  7. Lohko pinnalle koristeeksi tuoreita mansikoita.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Mansikka
jälkiruuat
This is Finland
Jälkiruuat

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini