Puolukka ja lakritsi ovat kenties yllättävä makupari, mutta liitto toimii. Jälkiruoan viimeistelevät rapeat mantelilehdet.
OIKAISU: Numerossa 8/2013 sivulla 34 julkaistussa mantelilehtien ohjeessa oli virheitä. Vehnäjauhojen määrä ei ole 1 dl vaan 1/2 dl. Sokerin ei myöskään tarvitse sulaa voihin, toisin kuin lehdessä julkaistussa ohjeessa neuvottiin. Toimitus pahoittelee.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
1 tunti
Keskivaikea
Mantelilehdet
Ainesosat
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
rkl
siirappia
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
mantelijauhoa
1
rkl
rouhittuja manteleita
1
tl
inkivääriä
1
tl
puolukkamehua tai maitoa
1
rkl
rypsiöljyä
Vaiheet
- Sulata voi. Lisää ruokosokeri ja siirappi. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Lisää myös nesteet.
- Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Nostele pieniä taikinanokareita pellille ja paina ne tasaisiksi, laakeiksi ja ohuiksi kekseiksi. Jätä keksien väliin riittävästi leviämistilaa.
- Paista keksejä uunin keskitasossa noin 6 minuuttia, kunnes reunat ovat ruskistuneet hieman. Vedä keksit leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään. Tarjoa jälkiruoan koristeena ja loput sellaisenaan kahvin kanssa.