Jäädykkeen hillon voi korvata marjoilla. Kokeile vadelmia, mustikoita tai lakkoja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Vaikeustaso
Helppo
Mokkajäädyke
Ainekset
2
kananmunaa
1
dl
tomusokeria
2
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
pikakahvijauhetta
1
rkl
vettä
1
dl
mustaherukkahilloa
1
dl
murennettuja marenkeja
Pinnalle
½
dl
paahdettuja mantelilastuja
Lisäksi
leivinpaperia
Työvaiheet
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiseteri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokerikuohkeaksi vaahdoksi. Vispaavalkuaiset toisessa kulhossatiukaksi vaahdoksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessakulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto.Viimeistele tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Liuota pikakahvijauhe veden joukkoon.Lisää keltuaisvaahto ja kahvi kermavaahtoon.Nostele valkuaisvaahto lopuksivarovasti joukkoon.
- Laita leivinpaperi pyöreän kakkuvuuanpohjalle ja kaada puolet jäädykemassastavuokaan. Lusikoi sekaan puolet mustaherukkahillostaja marengeista. Kaadapäälle loppu massa ja asettele pinnallemarengit ja hillo. Vetele haarukallamassaan raitoja siten, että hillo leviääjuoviksi jäädykkeeseen.
- Paahda mantelilastuja muutamaminuutti paistinpannulla. Ripottele lastutjäädykkeen pinnalle.
- Nosta jäädyke pakastimeen ja annajäätyä vähintään kuusi tuntia.