Jäädykkeen hillon voi korvata marjoilla. Kokeile vadelmia, mustikoita tai lakkoja.
Mokkajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiseteri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokerikuohkeaksi vaahdoksi. Vispaavalkuaiset toisessa kulhossatiukaksi vaahdoksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessakulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto.Viimeistele tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Liuota pikakahvijauhe veden joukkoon.Lisää keltuaisvaahto ja kahvi kermavaahtoon.Nostele valkuaisvaahto lopuksivarovasti joukkoon.
- Laita leivinpaperi pyöreän kakkuvuuanpohjalle ja kaada puolet jäädykemassastavuokaan. Lusikoi sekaan puolet mustaherukkahillostaja marengeista. Kaadapäälle loppu massa ja asettele pinnallemarengit ja hillo. Vetele haarukallamassaan raitoja siten, että hillo leviääjuoviksi jäädykkeeseen.
- Paahda mantelilastuja muutamaminuutti paistinpannulla. Ripottele lastutjäädykkeen pinnalle.
- Nosta jäädyke pakastimeen ja annajäätyä vähintään kuusi tuntia.