Mustaherukkajogurttijäätelön valmistuksen vaikein vaihe on odottaa, että jäätelö kohmettuu. Onneksi sillä välin voi paahtaa granolan, jota ripotellaan valmiin jäätelön päälle.
Mustaherukkajogurttijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Erota kananmunista valkuaiset. Vatkaa ne sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Soseuta kolme desiä mustaherukoita ja jogurtti tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
- Lusikoi seokset pakastuksen kestävään 25x20-senttiseen rasiaan. Sekoita lusikalla. Ripottele pintaan vielä desi marjoja. Pakasta jäätelöä vähintään neljä tuntia.
Granola
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita granolan ainekset kulhossa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paahda granolaa 180-asteisessa uunissa noin 20 min. Sekoita paistamisen aikana.