Ranskalaiset krepit ovat sunnuntailettujen aatelisia. Kivennäisveden kuohkeuttama lettutaikina maustetaan valkosuklaalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
Mustikka-valkosuklaakrepit
Ainesosat
Kreppitaikina
3 ½
dl
kivennäisvettä (tai 1 ½ dl maitoa ja 2 dl kivennäisvettä)
1
kananmuna
50
g
valkosuklaata
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
dl
ohrajauhoa
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
voita ja öljyä
2
dl
mustikoita
1/2
dl
mantelilastuja
Vaiheet
- Tee kreppitaikina. Vatkaa kivennäisvesi (ja maito) ja kananmuna kulhossa. Raasta suklaa. Yhdistä suklaa ja kuiva-aineet ensin toisessa kulhossa ja sekoita sitten maidon joukkoon. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.
- Valmista mustikkakastike ja sitruunavaahto taikinan turvotessa (ks. ohjeet alempaa). Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa kevyesti.
- Kuumenna voin ja öljyn seosta suuressa paistinpannussa (Ø n. 26 cm). Kaada taikinaa pannuun ja ripottele muutamia mustikoita päälle. Näin ne eivät värjää taikinaa. Paista letut keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Pidä letut lämpiminä vaikka folion alla.
- Valmista nektariinit juuri ennen tarjoamista (ks. ohje alempaa). Tarjoa letut nektariinien, mustikkakastikkeen ja sitruunavaahdon kanssa. Viimeistele annokset mantelilastuilla ja mustikoilla.
Tämä jälkiruoka kuuluu kesäpäivän parhaimmistoon, ja Kracher Beerenauslese Cuvée, 16,82 e/0,375 l, on kuin suunniteltu sille. Itävaltalaisen jälkiruokaviinin aprikoosinen hedelmäisyys maustaa hienostuneesti kreppejä. Beerenauslesen makea hunajaisuus tasapainottaa niin sitruunavaahtoa kuin nektariineja. (JUOMASUOSITUS Samuil Angelov)
Mustikkakastike
Ainesosat
2
dl
vettä
2
dl
mustikoita
3
rkl
sitruunan mehua
½
dl
ruokosokeria
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
ripaus
kanelia
Vaiheet
- Kiehauta kaikki ainekset kattilassa. Anna poreilla hiljalleen sekoitellen 2–3 minuuttia, kunnes seos saostuu.
- Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Halutessasi voit tarjota kastikkeen myös lämpimänä.
Sitruuna-jogurttivaahto
Ainesosat
2
dl
kuohukermaa
2
dl
kreikkalaistan tai turkkilaista jogurttia
2–2 ½
rkl
lemon curd -tahnaa
n. 2
rkl
tomusokeria
Vaiheet
- Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sitruunatahna ja maun mukaan tomusokeria joukkoon. Nosta peitettynä viileään odottamaan.
Grillatut nektariinit
Ainesosat
4
nektariinia
2–3
rkl
ruokosokeria
1
rkl
öljyä tai voita
Vaiheet
- Halkaise nektariinit ja poista kivet. Laita sokeri pienelle lautaselle. Paina nektariinien leikkuupinta sokeriin.
- Öljyä ja kuumenna parila tai paistinpannu. Grillaa nektariinien sokeroitua pintaa pari minuuttia.