Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 228 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jäätelössä tuorejuusto antaa hieman happaman puraisun, mustikat mukavan suutuntuman ja digestivekeksit suolaisen siivityksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkainen juustokakkujätski

Ainekset

2
kananmunan valkuaista
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3
kananmunan keltuaista
2
dl
tomusokeria
1
iso prk (3,33 dl) kuohukermaa
200
g
tuoreita mustikoita
6
digestivekeksiä

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki aineet valmiiksi ennen jäätelön valmistusta. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa.
  3. Laita toiseen kulhoon tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
  4. Sekoita kermavaahto tuorejuustomassaan. Kääntele sen jälkeen myös valkuaisvaahto massaan.
  5. Laita vuokaan kerroksittain jäätelömassaa keksinmurujen ja marjojen kanssa. Peitä kelmulla ja pakasta 4 tuntia välillä sekoitellen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, suolaisenmakea vuohenjuusto-kermatäyte ja mansikoita. Suloisen mansikkapiirakan viimeistelee kiille, jonka voi maustaa laventelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + kiilteen jäähdytys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hasselpähkinärouhetta
1
dl
muscovadosokeria
1
tl
leivinjauhetta
125
g
pehmeää voita
Täyte
200
g
pehmeää vuohentuorejuustoa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
l
mansikoita
Laventelikiille
2
laventelinoksaa
2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi. Painele taikina neliöksi (noin 25 cm x 25 m) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kiehauta laventelikiilteen aineet pienessä kattilassa. Anna jäähtyä noin 45 minuuttia.

  3. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita juustoseokseen.

  4. Lusikoi juustotäyte piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat päälle. Poista laventelinoksat kiilteestä ja sivele kiille piirakalle.

Vinkki Tee kiille aprikoosihillosta. Kuumenna 1½ dl hilloa ja 2 rkl vettä kattilassa ja sivele seos hiukan jäähtyneenä piirakalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ikivanha jenkkiklassikko vinegar pie on makea ja ovelan hapokas. Tarjoa se ranskankerman ja hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1½ t + jäähtymiset 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalainen etikka-hedelmäpiirakka

Ainekset

Pohja
4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
150
g
huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
pieni kananmuna
1
rkl
vettä
1
tl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Täyte
5
kananmunaa
75
g
voita
dl
sokeria
ripaus
suolaa
2
rkl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Lisäksi
4
paraguayo-persikkaa
2
nektariinia
2
rkl
tomusokeria
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita 4 dl jauhoja ja rasva kulhossa murumaiseksi. Sekoita leivinjauhe ja suola joukkoon. Yhdistä toisessa astiassa kananmuna, vesi ja etikka ja vatkaa kevyesti. Lisää seos jauhomuruun ja sekoita taikinaksi.

  2. Ripottele alustalle 2 rkl jauhoja ja vaivaa taikina pehmeäksi palloksi. Taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Kääri levy kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (Ø 28 cm, korkeus 4 cm) pohjalle sopiva leivinpaperinpala ja voitele vuoan reunat. Kauli taikina hieman vuokaa isommaksi ja siirrä varovasti vuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Riko täytteen munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Ota piiraspohja uunista, poista herneet ja leivinpaperi. Voitele pohja kevyesti kananmunalla (loput kananmunat menevät täytteeseen) ja pistele kauttaaltaan veitsenkärjellä. Laita uuniin ja paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Kun pohja on jäähtynyt, kuumenna uuni uudelleen 180 asteeseen. Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Lisää sokeri ja suola kananmunien joukkoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi, vähintään 5 minuuttia. Valuta voisula erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää etikka vatkaten joukkoon.

  6. Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Täyte kohoaa kypsyessään, mutta laskeutuu kun piirakka jäähtyy. Jäähdytä huoneenlämmössä. Irrota piirakka vuoasta vadille.

  7. Poista hedelmistä kivet ja leikkaa hedelmät suupaloiksi. Laita palat kulhoon ja mausta tomusokerilla. Mausta ranskankerma vaniljasokerilla. Lusikoi kerma piirakalle ja lisää hedelmät päälle.

Vinkki Yhdysvaltalaisessa etikkapiirakassa käytetään omenasiiderietikkaa, mutta voit korvata sen omenaviinietikalla, vaikka se on hitusen vahvempaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 218 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Victoria sponge on herkullinen nakukakkujen esiäiti. Suloisen kakun täytteeksi tulee kermavaahtoa, marjoja sekä sitruunatahnaa tai hilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 hengelle
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Victoria sponge, marjainen kermakakku

Ainekset

Taikina
200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
Kostutus
¾
dl
appelsiinimehua
Väliin
dl
vispikermaa (+ tomusokeria)
6
rkl
lemon curdia tai marjahilloa
noin 4
dl
vadelmia, viipaloituja mansikoita tai mustikoita
Päälle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muiden aineiden joukkoon appelsiininkuoren kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia eli siihen asti, kunnes kakku on kypsä.
  2. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakku kahtia. Kostuta mehulla.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi tomusokerilla. Levitä kakkupohjalle lemon curdia tai hilloa. Nosta päälle marjoja. Pursota tai levitä kermavaahtoa. Nosta toinen levy kanneksi. Siivilöi päälle hieman tomusokeria.

Kommentit (1)

Tuttu

Kakkua olisi varmaan helpompi leikata jos sen tekisi matalampaan laakeaan vuokaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä mascarponevaahto ja karamellisoitu mango ovat täydellinen pari. Tämän ihanan jälkiruoan voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua valmiiksi odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mascarponevaahto ja karamellisoitu mango

Ainekset

1
prk (200 g)
mascarponea
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
½
ruukku sitruunamelissaa
Karamellisoitu mango
1
mango
1
dl
ruokokidesokeria
1
dl
vettä
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Laita mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja pyöreäpohjaiseen kulhoon. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se ja kaavi siemenet muiden aineiden joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se vaahtoon. Laita vaahto jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

  3. Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmäliha noin 2 cm:n kuutioiksi.

  4. Laita ruokokidesokeri kattilaan. Nosta kattila liedelle ja aloita sokerin karamellisointi miedolla lämmöllä. Kun sokeri alkaa kuplia, kaada vesi nopeasti kattilaan, mutta varo ettet polta kättäsi kuumassa höyryssä. Sekoita sokeri-vesiseos vispilällä tasaiseksi ja siirrä kattila pois liedeltä. Mausta liemi sormisuolalla ja lisää mangokuutiot kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten mangot liemineen jääkaappiin.

  5. Jaa mascarponevaahto tarjoilukulhoihin ja ripottele mangokuutiot päälle. Lusikoi myös karamellilientä kulhoon. Koristele annokset tuoreella sitruunamelissalla. Voit lisätä koristeeksi myös syötäviä kukkia.

Kommentit (0)