Jäätelössä tuorejuusto antaa hieman happaman puraisun, mustikat mukavan suutuntuman ja digestivekeksit suolaisen siivityksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 litra
30 min + jäähdytys 4 h
Helppo
Mustikkainen juustokakkujätski
Ainesosat
2
kananmunan valkuaista
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3
kananmunan keltuaista
2
dl
tomusokeria
1
iso prk (3,33 dl) kuohukermaa
200
g
tuoreita mustikoita
6
digestivekeksiä
Vaiheet
- Mittaa kaikki aineet valmiiksi ennen jäätelön valmistusta. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa.
- Laita toiseen kulhoon tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita kermavaahto tuorejuustomassaan. Kääntele sen jälkeen myös valkuaisvaahto massaan.
- Laita vuokaan kerroksittain jäätelömassaa keksinmurujen ja marjojen kanssa. Peitä kelmulla ja pakasta 4 tuntia välillä sekoitellen.