Soppakokki Riikka on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Jyrki Sukula

Jyrki Sukula näyttää Soppa365-tv:ssä, miten tehdään "pullabruschetta" eli köyhät ritarit. Ne syödään mustikkajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkajälkiruoka Jyrki Sukulan tapaan

Ainekset

½
l
mustikkajäätelöä
1
dl
maitoa
1
kananmuna
1
rkl
juoksevaa hunajaa
4
viipaletta
eilistä pullaa
2
dl
pakastemustikoita sulatettuina
ripaus
sokeria
voita paistamiseen
mintun tai sitruunamelissan lehtiä koristeluun

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, kananmuna ja hunaja kulhossa. Kasta pullat seoksessa ja paista voissa ruskeaksi.
  2. Mausta mustikat ripauksella sokeria.
  3. Tarjoile pullat mustikkajäätelön ja mustikkasurvoksen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Saksalaisten joulumakeisten suklaakuoren sisällä piilee yllätys: puolikypsäksi paistettu piparineliö ja kerrokset herkullista viikunamarmeladia ja mantelimassaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan sulatus + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Saksalainen piparisuklaa eli dominostein

Ainekset

½
pkt (250g)
piparkakkutaikinaa
dl
viikunamarmeladia
150
g
mantelimassaa
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Älä kauli piparkakkutaikinaa. Leikkaa siitä taikinapyörällä noin 4 x 4 cm:n neliöitä. Paista neliöitä 200-asteisessa uunissa noin 3–4 minuuttia. Neliöiden tulee olla vielä pehmeitä uunista otettaessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Jaa marmeladi piparineliöille ja levitä se veitsellä tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Muotoile mantelimassatangosta käsin neliönmuotoinen tanko, sivujen pituus noin 4 cm. Leikkaa tanko noin 15 viipaleeksi. Laita viipaleet marmeladin päälle.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta sula suklaa piparineliöiden päälle ja reunoille. Anna kovettua kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Paahda sekametelisopan ainekset uunissa ja syö lämpiminä vuohenjuustokermavaahdon kanssa. Nopeaa ja ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sekahedelmäpelti ja vuohenjuustovaahto

Ainekset

4
luumua
2
päärynää
3
dl
viinirypäleitä
2
rkl
voita sulatettuna
1
rkl
fariinisokeria
2
dl
(esim. hassel-, saksan- tai parapähkinöitä)
Vuohenjuustovaahto
dl
kuohukermaa
1
tl
sokeria
50
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Puolita rypäleet. Levitä hedelmät leivinpaperille uunipellille. Sulata voi ja valuta se hedelmille. Ripottele sokeri päälle.
  2. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne pellille. Paahda hedelmiä ja pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Murustele vuohenjuusto vaahtoon.
  4. Tarjoa sekahedelmäpelti lämpimänä vuohenjuusto-kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Vain kolme ainesta! Superhelpot vegaaniset joulupallot näyttävät tryffeleiltä mutta maistuvat pipareilta ja mantelilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparkakku-mantelipallot

Ainekset

50
g
vegaanisia piparkakkuja (esim. Anna's)
150
g
mantelimassaa
Pinnalle
noin ¾
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Surauta keksit teholeikkurilla tasaiseksi jauheeksi. Lisää mantelimassa ja sekoita tasaiseksi. Seos muistuttaa jauhetta, mutta on silti muotoiltavissa.
  2. Pyörittele seoksesta pieniä palloja ja kieritä ne kaakaojauheessa. Säilytä pallerot jääkaapissa tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät pehmeytensä.

Vinkki! Valitse tarvittaessa piparkakkuja, jotka ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Niitä valmistaa esim. Semper.

Kommentit (0)