
Tässä on kahvinrakastajan unelma. Voimakkaan mausteisen Nespresso Indyra-kahvin makuinen ja kookosmaidon pehmentämä siirappi sopii minkä kanssa vain. Siirappia voi käyttää leivonnaisissa, aamiaisella pannukakkujen kera tai antamaan lattekahviin itämaista lisämakua.
Nespresso Indyra-kookossiirappi
Ainekset
Työvaiheet
Valmista Nespresso Indyra -espressoa kaksi annosta.
Kaada kahvit tilavaan, paksupohjaiseen kattilaan ja mittaa joukkoon kookossokeri.
Anna kahvi-sokeriseoksen kiehua 3 minuuttia kovalla lämmöllä välillä sekoitellen. Laske lieden lämpötila keskilämmölle.
Lisää joukkoon kookosmaito ja kiehuta noin viisi minuuttia niin, että seos selkeästi kiehuu ja tekee isoja kuplia, kunnes siirappi on hieman paksuuntunut.
Kaada siirappi lasipurkkiin jäähtymään ja säilytä jääkaapissa.
Eikö kookossiirappi ja maissiirappi sekä glukoosisiirappi ole nimeltään paholaisen sokeri. On halvempaa kuin sokeri ja siksi teollisuus sitä käyttää sen vaarallisuudesta huolimatta.