Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenakompotti ja sitrus-ranskankermaa

Ainekset

4-5
hapokasta omenaa
1/2
dl
tummaa muccavado- tai fariinisokeria
1
rkl
inkivääriä
2
kanelitankoa
Sitrus-ranskankerma
2
dl
ranskankermaa
1
rkl
tomusokeria
1/2
sitruunankuori

Työvaiheet

  1. Poista omenoista kota omenaporalla. Kuori omenat halutessasi ja leikkaa isohkoiksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Laita omenat kattilaan ja lisää joukkoon sokeri, inkivääri ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, riippuen omenapalojen koosta. Lusikoi omenakompottia ja lientä kulhoihin.

Vinkki! Ripottele pinnalle paahdettuja pähkinöitä tai itse tehtyä granolaa.

Sitrus-ranskankerma

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa omenakompotin kanssa.

Vinkki! Voit maustaa kastikkeen myös vaniljasokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeä karpalo ja makea hunaja – voiko parempaa parivaljakkoa ollakaan? Tarjoa lämpimänä viilentävän vaniljajätskin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-hunajapiirakka ja hunajainen toffeekastike

Ainekset

175
g
voita
¼
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
½
tl
leivinjauhetta
Päälle
300
g
karpaloita
3
rkl
hillosokeria
(hunajaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Siirrä liedeltä ja sekoita hunaja joukkoon. Anna hunaja-voin jäähtyä hetki.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.

  3. Levitä karpalot piirakan päälle. Ripottele sokeri pinnalle. Kypsennä 30 minuuttia. Lorauta kuuman piirakan päälle hieman hunajaa. Tarjoa hunajaisen toffeekastikkeen kanssa.

Hunajainen toffeekastike

Ainekset

200
g
voita kuutioina
2
dl
vispikermaa
2
dl
fariinisokeria
1
dl
hunajaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja sekoita. Kuumenna, kunnes seos kuohuu kunnolla. Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes se sakenee. Muista, että kastike kiinteytyy jäähtyessään.

  2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja tarjoa karpalopiirakan kanssa.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Suklaamousse piparimurulla
Suklaamousse piparimurulla

Tämän helpompaa suklaamoussen teko ei voi olla ja on vielä suussa sulavaa. Ja omaa luovuutta voi käyttää annoksen koristelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 - 4
Valmistusaika
n. 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaamousse piparimurulla (nopeatekoinen)

Ainekset

3
dl
kuohukermaa
3
rkl
kaakaota
5
rkl
tomusokeria
Päälle
piparimurua sopivasti
marjoja/pätkisten paloja/valkosuklaalastuja/lakka- tai muuta hilloa hiukan

Työvaiheet

Vatkaa kerma, kaakao ja tomusokeri vaahdoksi, ei liikaa että pysyy kauniin kiiltävänä vaahdon pinta, mutta sopivasti. Tee piparimurua päälle, 2 -3 piparista tulee tarpeeksi. Teräsastiassa puisella perunanuijalla onnistuu oikein hyvin. Koristele tarjolle, mahdollisuuksia on monia.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Yksinkertaista mutta maukasta! Lappapuuro eli vispipuuro maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa. Paras apuväline valmistukseen on yleiskone, joka jaksaa vaahdottaa puuron jäähdyttämättäkin.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Toisessa jaksossa puhutaan työelämästä, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + vaahdottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Lappapuuro

Ainekset

1
l
vettä
2
dl
sokeria
3
dl
puolukoita
1½–2
dl
mannasuurimoita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi, sokeri ja puolukat kattilaan. Kiehauta ja vispilöi kiehuvan veden joukkoon mannaryynit. Anna kiehua noin 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä aina silloin tällöin sekoittaen.
  2. Kun puuro on sakeaa, kaada se yleiskoneen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vispipuuroksi. Itse nautin vispipuuroni aina hieman lämpimänä kylmän maidon kanssa, mutta menee se kylmänäkin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Suolainen juustoleivos sopii täydellisesti glögin seuraan. Hedelmillä päällystetty leivos on kaunis kuin koru ja maistuu ihanasti joululta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäiset juustoleivokset

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
120
g
sinihomejuustoa (n. 2 dl murennettuna)
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kermaa
2
kananmunaa
½
dl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
ranskankermaa
¼
tl
suolaa
4
viikunaa
1
päärynä
½
granaattiomena
2
rkl
hasselpähkinöitä
50
g
sinihomejuustoa
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Murustele sinihomejuusto ja hienonna timjami. Sekoita pohjan aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille noin 30 cm x 30 cm:n levyksi. Paista 20 minuuttia tai kunnes pohja ei ole enää taikinainen. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa tasaiseksi. Mausta suolalla.

  3. Leikkaa pohja ruuduiksi. Levitä tuorejuusto-ranskankermaseos leivoksille.

  4. Viipaloi viikunat ja päärynä. Pyöritä granaattiomenaa työpöytää vasten painamalla muutaman kerran, halkaise hedelmä ja irrota siemenet koputtelemalla hedelmänpuolikasta lusikalla kulhon päällä. Rouhi pähkinät veitsellä. Koristele leivokset hedelmillä, pähkinöillä, sinihomejuustolla
    ja timjamilla.

Kommentit (3)

Allergikko

Voisikohan tuon homejuuston korvata jollakin, niin että koostumus säilyy ja makukaan ei ihan kauheasti kärsisi? Mulle tuo homejuusto on varsin vaarallinen ainesosa allergiani vuoksi ja tietää aina sairaalareissua :(  

Vierailija

Mistä lähtien viikuna ja granaattiomena ovat olleet kauden hedelmiä? Maailman ääristä raahattuja turhakkeita!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Homejuuston voi korvata esimerkiksi fetalla, joka on koostumukseltaan ja suolaisuudeltaan samaa luokkaa.