Täyteläisessä juusto-päärynäpiirakassa maistuu myös kaneli.
Kolatun Juustola toimii Soppa365:n yhteistyökumppanina Taste of Helsinki -tapahtumassa 2014.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
60 min
Helppo
Päärynä-vuohenjuustopiirakka
Ainesosat
Pohja
125
g
margariinia
1
dl
sokeria
1
kpl
kananmuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2-3
kpl
päärynää ohuina siivuina
6-8
viipaletta
Kolatun brie-vuohenmaitojuustoa
1
prk
kermaviiliä
1
kpl
kananmuna
0,5
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
Vaiheet
- Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
- Sekoita jauhoihin kaneli ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan.
- Levitä taikina halkaisijaltaan noin 25-senttiseen piirasvuokaan jauhotetuin käsin painelemalla.
- Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ensin pitkittäin puoliksi ja sitten ohuiksi siivuiksi.
- Siivuta brie ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä päärynä- ja briesiivuja lomittain piirakkataikinalle.
- Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään ja kaada piirakan päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.