Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
14:21 | 11.4.2014

Pähkinävohvelit, jäätelö ja suolainen kinuski

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Ihana yhdistelmä suolaisenmakeaa kastiketta, jäätelöä ja rapeita vohveleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10 kpl
1 t
Keskivaikea

Pähkinävohvelit, jäätelö ja suolainen kinuski

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
annos
taikinaa (ohje alempana)
1
dl
hienonnettuja pekaanipähkinöitä
Jäätelötäyte
1
l
vaniljajäätelöä
1 1/2
dl
rouhittuja pähkinöitä
Suolainen karamellikastike
2 1/2
dl
sokeria
6
rkl
suolatonta voita
1 1/2
dl
kermaa
1–2
tl
suolakiteitä

Vaiheet

  1. Valmista karamellikastike. Sulata sokeri miedolla lämmöllä isossa kattilassa. Anna värin muuttua ruskeaksi, mutta älä polta. Lisää sulaneeseen sokeriin voi yhdellä kertaa. Ole tarkkana, sillä sokeri voi kiehahtaa yli. Sekoita hyvin. Lisää kerma seokseen räiskymisvaaran vuoksi varovasti. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Anna kastikkeen olla levyllä niin kauan, että se on tullut tasaiseksi ja silkkiseksi. Anna jäähtyä 5 min. Lisää suola ja sekoita.
  3. Tarjoa vohveleiden kanssa jäätelöä, rouhittuja pähkinöitä ja karamellikastiketta.

Makea vohvelitaikina

Ainesosat

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
tomusokeria
100
g
voita
3
kananmunaa
4 1/2
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
ripaus
suolaa

Vaiheet

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja tomusokeri. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Erottele kanamunien keltuaiset valkuaisista, säästä valkuaiset. Vispaa keltuaiset maitoon. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla. Lisää kuivat aineet hyvin vatkaten maidon joukkoon.
  2. Anna taikinan turvota noin 30 min. Mausta taikina mielesi mukaan, ks. ohjeet ohessa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen taikinaan. Paista vohvelit öljytyllä vohveliraudalla kullanruskeiksi noin 3–5 min.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vohveli
Jäätelö
kinuski
Jälkiruuat
Juhannus

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini