Laseista tarjottava, sitruksella maustettu jogurtti saa seurakseen itse valmistetun pistaasirouheen, hunajaa ja viinirypäleitä.
Pistaasi-jogurttimaljat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita keskenään jogurtti ja sitruunatahna. Jaa annosmaljoihin ja pane viileään tarjoilua odottamaan. Pese ja irrota viinirypäleet tertuista.
- Valmista pistaasicrunch. Pane osittain murskatut pistaasit pannulle ja lisää ruokosokeri, siirappi ja sitruunanmehu. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoitellen 3–4 minuuttia ja kumoa sitten öljyllä voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi levyksi. Anna kovettua.
- Murskaa kovettunut pistaasilevy pieniksi paloiksi ja koristele sillä jogurttimaljojen pinta.
- Lisää viinirypäleet ja juokseva hunaja. Nauti heti jälkiruokana tai välipalana.