
Ravintoloissa juuresjäätelöt ovat olleet viileä juttu jo tovin. Nyt saat taivaallista porkkanajäätelöä myös kotona.
Porkkana-tyrnijäätelö ja tyrnikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Laita maito, kerma, tähtianis ja glukoosisiirappi kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Ota tähtianis pois kattilasta ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Kaada keltuais-sokerivaahto kuumaan kermaan voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita tomusokeri tyrnimehuun. Lisää mehu ja porkkanasose käännellen jäätelömassaan.
- Siirrä massa ohutreunaiseen, pyöreäpohjaiseen kulhoon. Peitä foliolla ja laita pakastimeen vähintään 2-4 tunniksi. Vatkaa jäätelöseosta muutama kerta pakastamisen aikana.
- Valmista tyrnikastike. Kuumenna tyrnimehu kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä 15 minuuttia sekoitellen. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaapissa jäätelön pakastumisen ajan.