klo 11:48 | 13.2.2014
Ravintoloissa juuresjäätelöt ovat olleet viileä juttu jo tovin. Nyt saat taivaallista porkkanajäätelöä myös kotona.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
35 min + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Porkkana-tyrnijäätelö ja tyrnikastike
Ainekset
4
kananmunankeltuaista
1
dl
erikoishienoa sokeria
1 ½
dl
maitoa
2
dl
kuohukermaa
1
tähtianis (tai 1 rkl anislikööriä)
1
dl
glukoosisiirappia (DanSukker)
2–3
rkl
tomusokeria
½
dl
tyrnitäysmehua
2 ½
dl
porkkanasosetta (2–3 keitetystä porkkanasta)
Tyrnikastike
2 ½
dl
tyrnitäysmehua
3
dl
hillosokeria
Työvaiheet
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Laita maito, kerma, tähtianis ja glukoosisiirappi kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Ota tähtianis pois kattilasta ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Kaada keltuais-sokerivaahto kuumaan kermaan voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita tomusokeri tyrnimehuun. Lisää mehu ja porkkanasose käännellen jäätelömassaan.
- Siirrä massa ohutreunaiseen, pyöreäpohjaiseen kulhoon. Peitä foliolla ja laita pakastimeen vähintään 2-4 tunniksi. Vatkaa jäätelöseosta muutama kerta pakastamisen aikana.
- Valmista tyrnikastike. Kuumenna tyrnimehu kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä 15 minuuttia sekoitellen. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaapissa jäätelön pakastumisen ajan.